Бойко Найденов: Корупцията в МВР убива

3
Страшно е над 40 души от МВР да са помагали на криминално лице
Страшно е над 40 души от МВР да са помагали на криминално лице

Страшно е над 40 души от МВР да са помагали на криминално лице

Огромният проблем е, че корупцията убива. Подборът на служителите в МВР е далеч под това, което се изисква. Отношението към работата - събираха от кол и въже. МВР не се реформира от социализма насам. В него има 65 000 души. Те трябва да ни защитават, денонощно са в контакт с криминалния контингент. Получава се срастване когато няма контрол от висшестоящите. Това коментира за "Твоят ден" по NOVA Бойко Найденов, бивш директор на Националната следствена служба.

Според него трябва да се направи разследване как години Семерджиев е бил "покриван". "Възможно е да е бил регистриран от информатор. Няма как обаче едно престъпление да се оправдае с изясняване на друго", обясни Найденов.

По думите му 90% от сегашните служители ще си останат и за години напред.

"Някои от тях могат да бъдат предложени за уволнение, но в крайна сметка да не ги уволнят, както и да бъдат само наказани. От началото на 90-те години има разпад на държавността, службите и правоохранителните органи. Страшно е над 40 души да са помагали на криминално лице. Корупционна верига прави проблемите", заяви той. И припомни, че по негово време е била направена ревизия и е имало 1 млн. висящи дела с изтекла давност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари