Бойко Борисов: Правителствата от последните години са изнасяли оръжие за Украйна на двойно завишени цени

1
От първия ден на войната България изнася огромно количество оръжие за Украйна, заяви лидерът на ГЕРБ
От първия ден на войната България изнася огромно количество оръжие за Украйна, заяви лидерът на ГЕРБ Снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова: Борисов навири гребена и отново започна поредния опит да въвлече БСП в общия хаос

По никакъв начин не тласкаме държавата към война. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира думите на президента Румен Радев, предаде БНР.

"По никакъв начин не тласкаме държавата към война. Ние действаме така. В случая нямам никакво основание да говоря от името на правителството, мога да говоря само от името на парламентарната си група, че целият демократичен свят помага на Украйна. Кой с каквото може“, заяви Борисов.

Правителствата от последните години са изнасяли оръжие за Украйна на двойно завишени цени, съобщи Борисов и уточни, че е узнал това по време на среща със зам.-министъра на отбраната на Украйна, провела се вчера:

От първия ден на войната България изнася огромно количество оръжие за Украйна. Само че разликата между производствената търговска цена и доставката е 2 пъти. Сиреч, някой през цялото време изнася оръжие, а в същото време някой комисионери лапат от 40 до 100% печалба! Откъде да знам кой! Който тогава е управлявал! Който управлява тези процеси в последните години. Редовни, служебни....

Лидерът на БСП Корнелия Нинова, която като министър на икономиката и индустрията в кабинета на Кирил Петков издаваше разрешения за износ на оръжия за Украйна, определи твърденията на Борисов като лъжа:

Очевидно след махането на Гешев господин Борисов навири гребена и отново започна, в негов стил, поредния опит да въвлече БСП в общия хаос, който създадоха. Изглежда го дразни това, че БСП стои стабилно и отстрани на техните сглобки; говори и се мъчи по някакъв начин да привлече и нас; да хвърли върху нас вина. Няма как да му се получи! Лъжи, категорично“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари