Борисов и Радев се обединиха срещу правителството

3
Водачът на ГЕРБ, който иначе воюва с президента, сега намери добра дума за него заради острите му думи към новата власт
Водачът на ГЕРБ, който иначе воюва с президента, сега намери добра дума за него заради острите му думи към новата власт

Водачът на ГЕРБ, който иначе воюва с президента, сега намери добра дума за него заради острите му думи към новата власт

Въпреки дългата им и тежка вражда, оказа се, че президентът Румен Радев и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов все пак имат допирна точка - и това е гневът им срещу правителството на Кирил Петков, пише вестник СЕГА.

Вчера държавният глава направи силно критичен коментар за работата на кабинета.

А тази сутрин, на спешно свикан брифинг, Борисов, за първи път от години насам, намери добра дума за Радев - именно заради забележките му към Петков от предния ден.

"Вчера президентът Радев, колкото и да ми е трудно да го призная, но отново каза истини ... Няма един парник със засети краставици. Няма сектор, който да не е претърпял огромни щети. И това го констатира президентът Радев. Не е мое заяждане. Вие самите отразявате, че им е спрял стоте дни", обяви вождът на ГЕРБ пред журналистите. Но и укори държавния глава, че не е докрай открит за новите лица във властта: "Трябваше да каже и кой ги доведе тези хора."

Борисов засегна и въпроса за изпълнението на задачите, които Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС) възложи на кабинета за подобряването на отбранителните способности на страната. Той предупреди, че поставените от съвета цели могат да останат пожелателни, ако не се заложат в държавния бюджет. И предложи на четворната коалиция парламентарната подкрепа на неговата формация. "Ние не предлагаме някакви измишльотини. Казваме това, което при Радев - върховният главокомандващ, приеха като точки, това да бъдат любезни да направят. И имат нашата подкрепа", заяви водачът на ГЕРБ.

Той се присети и за Северна Македония, и отново - пак с уговорката, че не му е приятно - се позова на държавния глава. "Президентът Радев със своя КСНС изцяло подкрепи доклада ни за Македония. В случая ние поддържаме неговата позиция и той нашата", отбеляза удовлетворено Борисов. След което се върна на тревогата за зеленчуците: "Вчера излезе и застана пред разсадника (Румен Радев - бел.ред.) - и няма краставици, 7.50 лв."

Водачът на ГЕРБ използва случая, за да обяви за пореден път за измислица обвиненията, че последното му правителство е подслушвало своите политически опоненти по време на протестите през 2020 г. Борисов се позова на доклад на Националното бюро за контрол върху СРС за 2020 г., според който нерегламентирано ползване на специални средства не е имало през тази година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Истината
    Краставите магарета се надушват и през три плета! ОПГ ГРОБ=БКП=ДПС!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари