Путин ли сдобри Борисов и Радев?

0
Вижда ли се краят на войната в Украйна и ще има ли България работещо правителство?
Вижда ли се краят на войната в Украйна и ще има ли България работещо правителство? Видео: Вестник "Сега"

Вижда ли се краят на войната в Украйна и ще има ли България работещо правителство?

През 2022 г. видяхме разпада на кабинета на "промяната", а президентът Румен Радев мина на страната на статуквото. Истински погром се оказаха и промените в Изборния кодекс и връщането на хартиената бюлетина. Войната в Украйна пък показа, че родните политици се страхуват от вземането на решения и не заявяват твърда позиция. Зам.-главният редактор на вестник "Сега" Петьо Цеков и коментаторът Светослав Терзиев обсъдиха най-значимите събития на 2022 г. в предаването "(О)позиция".

Според Терзиев темата на годината е една и това е войната в Украйна. А Цеков допълни, че това е и голяма вътрешнополитическа тема, важна за България. "Как политическите партии реагираха на войната, това предопредели реакциите и коалиционните им решения. Войната е тази, която изкара БСП от управляващата коалиция", категоричен е Петьо Цеков.

"Наблюдавайки президента, ние съдим по неговото отношение към войната как той се позиционира в България. Виждайки, че Румен Радев се отказва от това да бъде знамето на съпротивата срещу статуквото, преминавайки в друг лагер и сближавайки се с ГЕРБ и Борисов, ние си даваме сметка за тези процеси, ускорени от войната", смята Терзиев.

Каква е ролята на България в изолирането на Русия от света? Какви са приликите между прехода у нас и прехода в Русия след разпадането на Съветския съюз? Вижда ли се краят на войната в Украйна и ще има ли България работещо правителство? На тези въпроси можете да намерите отговор в "(О)позиция".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари