Бойко Борисов: Който се е захванал с "Пирогов", правителството му е паднало

1
Тези поръчкови уволнения и назначения няма да ги допускаме, защото не са правилни, каза лидерът на ГЕРБ
Тези поръчкови уволнения и назначения няма да ги допускаме, защото не са правилни, каза лидерът на ГЕРБ Видео: Euronews Bulgaria

Ако един министър не може да си осигури подкрепа за политиката, която провежда, най-правилното нещо е, този министър да си подаде оставката, заяви Асен Василев

Сериозни финансови нарушения са в основата на решението на Христо Хинков да уволни директора на болницата "Пирогов" Валентин Димитров, обясни самият здравен министър и подчерта, че при установени нарушения е длъжен да предприеме мерки. Той отрече да става въпрос за политическа репресия, предаде Euronews Bulgaria.

Вместо подкрепа от своите обаче здравният министър получи многозначителен коментар:

"Това, което се обадих вчера да кажа на господин Борисов е, че няма как бюджетът на държавата да стане заложник на независимо кой е шеф на болница. И че моето лично мнение е, че ако един министър не може да си осигури подкрепа за политиката, която провежда, най-правилното нещо е, този министър да си подаде оставката“, заяви финансовият министър Асен Василев пред репортери.

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски видя в случващото се с Пирогов ''дребно отмъщение” заради случая с Мустафа Емин от ДБ.

Това е дребно отмъщение, ние трябва да се занимаваме с важните теми”, подчерта Делян Пеевски.

Пеевски призова определени лица от Министерски съвет да не поучават Народното събрание. “Трябва да си разберат ясно местата, ако не го разберат, има само едно решение и то е изходът от Министерски съвет. Този цирк трябва да свърши. Едно казва премиерът, после казва, че не го е казал, това е смешна работа. Смятате ли, че е сериозно цялата държава да се тресе заради Пирогов, която болница си върши перфектно работата”, коментира още той.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предупреди, че който се е захванал с „Пирогов“ - правителството му е паднало.

"Който се е захванал с "Пирогов", това правителство е паднало. А те първо с тях се захванаха. Да го правят - тяхна работа. Вицепремиерът постави въпроса на премиера, че не е съгласен с тази смяна. Сиреч към този момент ние изцяло действаме в рамките на посочения регламент досега. А с Асен Василев и Христо Иванов се разбрахме относно регулаторите, тези парламентарни решения, да ги взимаме трите партии заедно. В един момент шефът на парламентарната ни група Десислава Атанасова се обади на Денков, за да му каже, че тези поръчкови уволнения и назначения няма да ги допускаме, защото не са правилни", каза Борисов.

От ПП - ДБ все още не са коментирали на какъв етап от написването си е регламентът за общи назначения в държавните регулатори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари