Бойко Борисов: Като дойде 6 март, ще видите каква ще бъде ротацията

1
Бургас вече по въздух и море е в Шенген, могат и от морето, и по въздух да излизат хората, заяви той от морския град
Бургас вече по въздух и море е в Шенген, могат и от морето, и по въздух да излизат хората, заяви той от морския град Снимка: Facebook

Бургас вече по въздух и море е в Шенген, могат и от морето, и по въздух да излизат хората, заяви той от морския град

Три години една лъжица асфалт не беше сложен в област Бургас. Сега благодарение на т.нар. "некоалиция", - видяхме какво беше по време на служебните правителства, а сега за всеки град и община има заложени средства в Бюджета за догодина.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който присъства на представянето на проектите, заложени в Бюджета за догодина в област Бургас, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Като дойде 6 март, ще видите каква ще бъде ротацията. България си имаше добър министър-председател по мое време, но сега по-добре да се съсредоточим за работа с партиите и структурите. За мен в момента действа изключително демократичен принцип на жесток самоконтрол между всички участници в управлението, което е добро за държавата. Каквото мога да помогна и вътре, и извън държавата, - резултатите са видими.

Има ясно разписано споразумение Денков - Габриел, и Габриел - Денков при ротацията.

По Споразумението, което имаме, ще се направи анализ на работата на всеки министър, и ако има такива, които не са се справили толкова добре и нямат голям напредък, ще бъдат сменени. Но това ще стане с анализ между лидерите и двамата премиери тогава. Най-важното е МРРБ - и това ще му е най-големия тест на министъра, - в рамките на тази седмица да направи планът и правилата, които осигуряват проектите за цялата тази година. Така министерството трябва да работи на 1000%, сега всички общини ще подадат проекти. И ако министърът се справи с това, ще остане да работи.

Във всяка партия има качествени хора. ДПС отдавна казаха, че не желаят да участват с министри в това правителство, каза Борисов.

Бургас вече по въздух и море е в Шенген, могат и от морето, и по въздух да излизат хората. Имаше грешки, но големия проблем, който ни спря, бяха тези няколко години хаос по границите. Всеки ден репортажи, избиваха се мигрантите с полицаи, и това отиваше по всички медии. Това бе по време на служебните правителства на Румен Радев, коментира още Борисов.

Калин Стоянов се справя много добре, и в преговорите с Габриел и Денков помагаха много, ние с Кирил помагахме много с каквото можахме. Благодарим на австрийския бизнес, който е инвестирал в България, застана твърдо зад България, като написа писмо до австрийските власти за Шенген. Трябва да покажем само, че пазим надеждно границата. Нашите партньори в Европа ще ни дадат наблюдатели, за да обясним заедно, че България е изпълнила критериите. Калин и Асен Василев трябва много силно да работят в следващите седмици, за да е ясно за всички, че пазим здраво границите си, каза още Борисов.

Относно проверките в складовете на "Лукойл", които започнаха вчера, Борисов коментира, че се надява това да доведе до сваляне на цената на горивата. Единственото, които искаме, е да не обслужваме интересите на Русия, а този лев, който плащаме отгоре на литър бензин, да остава у българите, обясни лидерът на ГЕРБ.

Разединителите, които направиха така, че държавата да се мрази, нямат никакъв успех. Колкото и да не ни харесва некоалицията, ни вкара в Шенген, имаме щедър за всички общини Бюджет, има конституционна и правосъдна реформа, както и зелена светлина от цялата европейска общност, допълни Борисов. Но и да са коректни към нас, ние ще си изпълним ангажиментите абсолютно; не може да има ограничения за нас, а за една съседна Гърция - не.

Благодарим на Борисов и депутатите от Бургас начело с Теменужка Петкова за борбата всички важни за област Бургас проекти да бъдат заложени в бюджета за догодина, казаха кметове на различни села и градове в областта

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари