Битовите потребители остават без компенсации за цените на природния газ

0
Компенсации и помощ ще има само за бизнеса
Компенсации и помощ ще има само за бизнеса

Компенсации и помощ ще има само за бизнеса

Депутатите не приеха исканите компенсации заради по-високите цени на природния газ за битовите потребители.

Темата се върна в дневния ред на народните представители, след като от “Продължаване промяната” поискаха държавата да покрива 50% от разликата между прогнозната и реалната цена на природния газ за месеците от януари до април, предава bTV.

Така компенсации и помощ ще има само за бизнеса.

Високо напрежение в пленарната зала. От ГЕРБ-СДС се обявиха срещу обсъждане на компенсации за домакинствата на природен газ, поискани от "Продължаваме промяната".

От партията на Бойко Борисов определиха предложението като популизъм.

“Помислете колко са високи цените на газта? Как се справят хората? И защо искате да махнете тази точка и да ги оставите без компенсация”, каза Искрен Митев от “Продължаваме промяната”.

“Митев или не слуша, или не чува. Пари за компенсации няма”, каза Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

Идеята потребителите да плащат по-ниски сметки за газ за периода от януари до април не получи подкрепа.

“Добре, че отменихме това решение. Идват избори, а забравихме за хората, които се греят на кравешки тор и на пелети, а се хванахме за газа”, каза Рамадан Аталай от ДПС.

Темата се прехвърли и в кулоарите, където от "Продължаваме промяната" изчислиха, че ни очакват с 30% по-високи сметки за природен газ.

“Битовите потребители на природен газ ще бъдат оставени да се справят сами с високите цени”, заключи Радослав Рибарски от “Продължаваме промяната”.

От "Възраждане" пък имат друго искане за сектор енергетика - да изпратим синдикатите в Брюксел за предоговарянето на Плана за възстановяване.

Страната ни иска отваряне на Плана за възстановяване с цел запазване на въглищните централи в Маришкия басейн и отпадане на ангажимента за 40% намаляване на въглеродните емисии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Пожелание
    Благодарим на ГЕРБ! От това обичта ни към тази сган става още по-мощна и изгаряща. Дано Господ ги възнагради богато и пребогато, според делата им.
  • 5
    1
    Иванов
    Мръсна сган! Тези не трябва да се наричат българи! Това са хора, нанасящи срамно петно на цялата ни държава. Мислят само за техните интереси. Срам, гнус и отвръщение!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари