Бен Шимони спаси 12 души в Израел, преди да бъде убит

1
Колата му е открита унищожена край пътя. А тялото на смелия мъж е идентифицирано след пет дни
Колата му е открита унищожена край пътя. А тялото на смелия мъж е идентифицирано след пет дни Снимка: Benjamin Shimoni / Facebook

Колата му е открита унищожена край пътя. А тялото на смелия мъж е идентифицирано след пет дни

31-годишният Бен Шимони е определян за герой в Израел. При нападенията на „Хамас“ на 7 октомври той спасява живота на 12 души, преди да бъде убит от терористите.

Израелските медии разказват историята на мъжа от Ашкелон, който е сред посетителите на музикалния фестивал „Супернова“, на който загинаха повече от 250 души, отишли да се забавляват.

31-годишният мъж първоначално успява да се спаси от градушката от куршуми. Той се качва в колата си, взема в нея четирима напълно непознати и потегля. Петимата откриват спасение в Беер Шева - голям град в Южен Израел, на около 40 километра от Ивицата Газа, разказва bTV.

Там Бен Шомони се обадил на брат си, който пък го помолил да внимава и да не се връща на мястото на ужасите. 31-годишният мъж обаче иска да помогне и на други и още два пъти стига до фестивала, за да изведе посетителите му на безопасно място. Третото пътуване за мъжа обаче се оказва фатално.

Колата на Бен Шимони, е открита унищожена край пътя. А тялото на смелия мъж е идентифицирано след пет дни.

Бен Бинямин Шимони не се страхуваше. Той не беше обикновен човек. Два пъти се изправи срещу смъртта и спечели. Третият път обаче смъртта го победи“, коментира в социалната мрежа Х неговият приятел Тал Катц.

"Бен направи това, което смяташе за правилно - независимо от риска. Това беше неговата природа“, коментира братовчедката на загиналия мъж Керен.

Любовта на живота ми спаси мен, сина ми, сестра ми, приятелката ми“, казва дългогодишната партньорка на Бен Джесика Елтер.

Instagram/Ben Shimoni

В последния разговор помежду им тя чува силни шумове, след което разговорът е прекъснат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Петре
    .....преди да пропее петелът три пъти ще се отречеш от мен.......
  • 4
    3
    Иван
    Смел мьж!Жалко за него!!!Това са изроди,не хора,иранци, палестинците,сирийци,луди ислямисти, пьрвобитни и прости хора..
  • 5
    2
    Възмутен до Петър
    Само малоумник може да напише това, напротив, един млад и смел мъж, който иска да помогне на други хора винаги ще липсва. По скоро клавиатурните мишки, седнали на дивана в своята панелка няма да липсват на никого, освен на стадото овце в селото, от което са излезли
  • -7
    1
    Петър
    Няма да липсва на никого
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари