Всеки, останал в северна Газа, ще бъде считан от Израел за терорист

2
Това предупреждават листовки, хвърлени над Газа
Това предупреждават листовки, хвърлени над Газа Снимка: EPA

Това предупреждават листовки, хвърлени над Газа

Израелската армия хвърли листовки над Газа, в които предупреди населението, че всеки, който остане в северната част на ивицата, ще бъде считан за терорист.

ЦАХАЛ нанесе по-рано превантивен удар по подземно съоръжение под джамия в Дженин, на Западния бряг. Това съобщи пресслужбата на армията, цитирана от Сега. Ударът е бил нанесен от самолет на израелските ВВС.

По информация на военните това съоръжение е било използвано от привърженици на палестинските радикални групировки "Хамас" и Ислямски джихад, които „планирали да извършат атака в най-близко бъдеще“.

Джамията Ал-Ансар се намира в Харат Ал-Дам в лагера Дженин. Палестинските медии съобщават за една жертва и множество ранени, като и в момента се търсят хора сред развалините.По-късно израелската армия разположи войници по покрайнините и входовете на Дженин. Тази сутрин ЦАХАЛ нанесе поредните удари по летищата на Дамаск и Алепо.

"Хамас" ще освободи още двама заложници днес

Бригадите "Иззедин ал-Касам" - бойното крило на радикалното палестинско движение Хамас, обявиха намерението си да освободят днес, на 22 октомври, още двама души, взети за заложници по време на атаката срещу Израел. Общият брой на заложниците според данни на израелската армия от днес е 212 души.

Именно бригадите "Иззедин ал-Касам", които носят името на ислямски проповедник убит от британците през 1935 г., освободиха в петък две американски заложнички - 59-годишната Джудит Тай Раанан и 18-годишната й дъщеря Натали Раанан. Двете били отвлечени на 7 октомври от кибуц Нахал Оз край Газа, където били на гости при роднини. Наблюдатели свързаха пускането на двете заложнички с отварянето в събота на ГКПП "Рафа" на границата между Египет и ивицата Газа. Пунктът бе отворен само три часа и през това време минаха само 20 камиона.

Не е ясно дали пускането на нови заложници е свързано с някакво искане на "Хамас".

Сайтът на терористите мина на руски сървър

Уебсайтът на "Иззедин ал-Касам" премина на руски хостинг четири дни след като екстремистите нападнаха Израел. Това се съобщава в доклад на отдела за изследване на заплахите на частната разузнавателна компания Recorded Future. От 11 октомври домейнът alqassam.ps започна да използва няколко различни IP адреса. Тогава сайтът e поет от московската компания „Hosting Technologies“. По-късно сайтът също започна да използва едновременно IP адресите на компании в Ливан и Панама.

Преди това, както отбелязва Meduza, уебсайтът alqassam.ps се отваряше от украински IP адрес повече от две години.

Проектът също предполага, че уебсайтът на Хамас се намира на сървърите на друга руска компания, Selectel. Компанията заяви, че домейна hamas.ps е използвал само DNS услугата, която вече е деактивирана.

Еврейски лидер бе убит в Детройт

Председателят на борда на синагогата в Детройт Саманта Уол бе намерена намушкана до смърт извън дома й. Жената, която не е била идентифицирана веднага от следователи, е имала множество прободни рани, съобщиха от полицията. Органите на реда не разполагат с информация за възможен мотив на убийството, но смъртта на Уол идва в момент, в който са налице засилени антисемитски заплахи на фона на войната между Израел и Хамас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари