Израел разменя терористи срещу деца

1
Йоси Леви Сфари разкри кои са израелските деца, държани за заложници от Хамас?
Йоси Леви Сфари разкри кои са израелските деца, държани за заложници от Хамас? Снимка: embassies.gov.il

Йоси Леви Сфари разкри кои са израелските деца, държани за заложници от Хамас?

С новината за временното прекратяване на огъня между Израел и Хамас, включващо освобождаването на някои от заложниците, безскрупулно отвлечени от Хамас на 7 октомври и то в замяна освобождаването на по-голям брой палестински затворници от израелските затвори, е важно да се подчертае контрастът между двете групи.

Това се казва в съобщение на посланика на държавата Израел у нас Н. Пр. Йоси Леви Сфари, публикувано от БГНЕС.

"Кои са израелските деца, държани за заложници от Хамас? Най-малкият, Кфир Бибас, беше на девет месеца, когато го отвлякоха. Много от другите отвлечени не са много по-големи (всъщност се смята, че една от отвлечените жени е родила в плен). Много от заложниците станаха свидетели на убийства, изгаряния, осакатявания и изнасилвания на техни родители, братя и сестри, приятели на 7 октомври. Самите те никога не са извършвали актове на насилие. Много от тях дори все още не знаят какво е насилие – или поне не са знаели до 7 октомври. Те със сигурност не знаеха какво е да бъдат изтръгнати от домовете си, докато този дом буквално гори, да бъдат метнати на мотор или в камион, отведени на непознато място, унижени и хвърлени в тунел. Те живееха в щастливи семейства в мирни общности, много от които бяха активно ангажирани в насърчаването на мира със съседната Ивица Газа. Всички те бяха отвлечени просто защото бяха в Израел.

Кои са палестинските непълнолетни и жени, които Хамас иска да бъдат освободени? Ето няколко представителни случая, избрани на случаен принцип: Ибрахим Самир Ибрахим Цабах, 16-годишен – арестуван за опит за убийство и притежание на оръжие. Друг пример е Ибрахим Авад Мохамад Абиат, 17-годишен – арестуван за опит за убийство. Адам Махмуд Мхамад Абу Хамед, на 16 години – арестуван за нанасяне на тежка телесна повреда, палеж, подкрепа на тероризма и злонамерено увреждане на имущество. Списъкът продължава. Повечето са на 16-17 години, въпреки че някои са на 14 години, което е тъжна индикация за степента и дълбочината на омразата към израелците, насадена на учениците от палестинската образователна система.

Подобно на всички други държави, израелските съдилища също понякога трябва да осъждат непълнолетни за извършване на престъпления. За съжаление, израелските съдилища твърде често са принудени да осъждат палестински младежи по обвинения в терористични актове.

Двете групи са образи в криво огледало – Хамас отвлече невинни, просто защото са такива, каквито са, докато Израел осъжда хората въз основа на това, което са извършили. Израелците искат децата си обратно; Хамас иска освобождаването на терористи.

Кои са пленниците на Хамас, държани за заложници в тунели, без достъпа до тях на Международния червен кръст, лишени от всички човешки права? Това са жени, деца и бебета, които бяха невинни до 7 октомври, когато терористите на Хамас им отнеха невинността. Сега те знаят как изглежда терорът, колко грозен и жесток може да бъде светът", пише още Сфари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Moni levi
    Избивай всички мрьсни араби,без милост,нулева толерантност!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари