Белодробната болница: Няма да забравим русенските добри сърца!

6
От лечебното заведение разказаха през какво са минали медиците и целия колектив през последните 6 месеца
От лечебното заведение разказаха през какво са минали медиците и целия колектив през последните 6 месеца

"Белодробната болница в Русе желае на своите пациенти, приятели и колеги от цялата страна да са здрави и устойчиви на всякакви предизвикателства на съдбата."

Това заявиха от лечебното заведение в емоционално изявление в интернет.

Ето какво още споделя колективът на болницата:

През последните 6 месеца ние показахме в пълен мащаб на какво е способен един малък и сплотен отбор от професионалисти. Нямаше страх, хленчене и тарикатлъци. Имаше жестоко натоварване, трудно дишане зад маските и шлемовете, неприятно боледуване, загуба на много близки хора. Във върховия момент останахме наполовина, но битката продължи без отстъпление. Срещнахме големи трудности с изолацията, с кислорода, с липсата на легла, със спешния прием, но нямаше отчаяние.

18 лекари и 40 медицински сестри с помощта на 13 санитари, 4 друг персонал, 3 стажанти и 4 великолепни доброволци излекуваха около 600 пациенти в болницата и около 2000 при домашни условия. 2600 семейства от Русе, Разград, Силистра, Варна, Омуртаг, Търговище, Свищов и околността получиха внимание, грижи и здраве през изминалите 6 месеца. Много малко болници в страната запазиха непрекъснат лечебния си процес. Когато медиите ни заливаха с информация за напуснали медици, празни отделения, затворени болници, ние работехме…

Както се радваме за всички, които се завърнаха вкъщи, така скърбим за онези, които не успяха да се преборят с ужасната болест. Нашето голямо семейство изгуби един от стълбовете на професионализма, взаимопомощта и вицовете в колектива. Изгубихме десетки родители, роднини и приятели. Но животът продължава…

Няма да забравим огромната морална и материална помощ на русенския бизнес, на ръководството на Община Русе и русенски НПО, на русенските добри сърца, на много колеги и приятели. Благодарение на тях този ужасен период стана по-поносим и трудностите по-преодолими. Благодарим Ви!

Благодарим и на колегите от другите две големи болници в града “Канев” и “Медика” и на техните ръководства за помощта и доброто взаимодействие в най-трудните моменти на лечебния процес.

Дано неприятните моменти останат далеч назад, да се възстановим бързо за да продължим да посрещаме всяко ново предизвикателство в следващата година.”, заявява колективът на Белодробната болница в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари