Бебета починаха в Ивицата Газа заради липсата на ток в болниците

0
Девет пациенти в интензивното отделение на болница "Аш Шифа" също са починали
Девет пациенти в интензивното отделение на болница "Аш Шифа" също са починали

Девет пациенти в интензивното отделение на болница "Аш Шифа" също са починали

Контролираните от "Хамас" власти в ивицата Газа обявиха днес, че 15 души са починали поради липса на електричество в болница "Аш Шифа" в град Газа, предадоха Франс прес и БТА.

Тези данни не са проверени по независим път.

"Шест недоносени бебета" и "девет пациенти в интензивното отделение" са починали поради липса на електричество в най-голямата болница в подложената на израелски обстрел ивица Газа", заяви днес заместник-министърът на здравеопазването в контролирания от ислямисткото движение палестински анклав Юсеф Абу Риш.

Самият Абу Риш се намира в "Аш Шифа", където са подслонени и хиляди разселени палестинци.

Снощи той съобщи за 12 починали - "пет бебета" и "седем пациенти", отбелязва АФП.

В събота управата на "Аш Шифа" съобщи, че 39 недоносени бебета все още се намират в болницата и че медицинските сестри извършват "ръчни дихателни масажи", за да ги поддържат живи.

Представител на неправителствената организация "Лекари без граници" каза, че в интензивното отделение се намират 17 пациенти.

В северната част от ивицата Газа не работи нито една болница, заяви още Юсеф Абу Риш.

Обръчът около болниците в ивицата се затяга от петък. Израелската армия твърди, че "Хамас" използва лечебните заведения за нападения срещу нея.

Освен това болниците са без електричество поради недостига на гориво, дължащ се на израелската блокада, посочва АФП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Лоша работа
    Никак не е добре.,А ние тук събираме капачки за кувьози? Колко ни остава да заприличаме на Газа? С такива управници сме на няколко крачки от подобно състояние май или Газа не ни трябва с тези пишман дрифтаджии и гонещи се консерви по пътищата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари