Израел: Не сме атакували болницата "Аш Шифа" в Газа

2
Има риск 39 бебета да починат поради липса на електричество, кислород и лекарства
Има риск 39 бебета да починат поради липса на електричество, кислород и лекарства Снимка: Mustafa Hassona/Anadolu / архив

Има риск 39 бебета да починат поради липса на електричество, кислород и лекарства

Министерство на отбраната на Израел отхвърли обвиненията, че израеслки части са атакували болницата "Аш Шифа" в град Газа, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Полковник Моше Теро, представител на израелското военно ведомство, заяви във видеообращение, разпространено на арабски език, че израелската армия е влязла в сблъсъци с бойци от "Хамас" в района около лечебното заведение. Той посочи, че източната част на болницата е отворена и всеки, който желае, може да се евакуира безопасно.

По-рано днес палестинският министър на здравеопазването съобщи днес, че има риск 39 бебета, настанени в "Аш Шифа", да починат поради липса на електричество, кислород и лекарства, припомня Ройтерс.

Говорителка на Световната здравна организация вчера потвърди съобщенията, че е най-голямата болница в ивицата Газа е била "бомбардирана" и допълни, че 20 лечебни заведения в анклава изцяло са престанали да функционират.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Moni levi
    Ама,много важно,или евреи или араби!Мрьсните дрипави араби.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари