България и Северна Македония подписаха споразумение за пренос на газ

0
Така на западната ни съседка се дава допълнителна възможност за алтернативни доставки на синьо гориво
Така на западната ни съседка се дава допълнителна възможност за алтернативни доставки на синьо гориво Видео: Euronews Bulgaria

Така на западната ни съседка се дава допълнителна възможност за алтернативни доставки на синьо гориво

България и Република Северна Македония подписаха споразумение за диверсификация на газовите доставки. Изпълнителните директори на “Булгартрансгаз” и на оператора на газопреносната система на Северна Македония поставиха подписите си под документа, информира Euronews Bulgaria.

Така на западната ни съседка се дава допълнителна възможност за алтернативни доставки на синьо гориво. А количеството природен газ, което ще минава по трасето е около 500 хиляди кубични метра на ден и около 200 милиона кубични метра на година. Точката за междусистемно свързване Кюстендил/Жидилово не е нова, но споразумението предвижда повишаване на техническия капацитет за пренос.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари