Българите се наредиха сред най-добрите в света

1
Българските майстори на ножа са водени от директора на „Свинекомплекс Голямо Враново“
Българските майстори на ножа са водени от директора на „Свинекомплекс Голямо Враново“

Приключи единадесетото неофициално световно първенство по транжиране, което тази година се проведе в ирландския град Белфаст.

Журито наистина се затрудни да определи най-добрите, майсторите на ножа от 14 държави, организирани в 12 отбора, наистина демонстрираха доста изравнени способности. В два състезателни дни те трябваше да покажат своето майсторство в обработката на свинско, телешко, агнешко и птиче месо, както и в неговата аранжировка.

Българският отбор с водач изпълнителния директор на „Свинекомплекс Голямо Враново“ АД Вихрен Димитров бе съставен основно от транжори от компхлекса.

Техни капитан бяха Кирил Петров, който над 40 години работи в Голямо Враново, както и шеф готвачът Лъчезар Лаков, майстор със световна известност, който пое грижата за аранжимента на транжираното месо. Другите транжори бяха двамата сина на К.Петров – Николай и Светлозар, както и Кямил Кямилов и ловчанлията Ангел Найденов.

Шеф готвачът Лъчезар Лаков подреди интересна и вещо изготвена карта на България, която заинтригува всички участници и зрители на надпреварата.

Ангел Найденов бе отличен от журито като един от шестимата най-умели в това състезание. По неофициална информация българският тим, който участва за първи път в този шампионат, е в шестицата в отборното класиране.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари