Бъчварова: Динко и Перата ме притесняват!

0
В момента има спад в потокът на бежанци у нас, защото всеки знае, че през България е много трудно да се мине!
В момента има спад в потокът на бежанци у нас, защото всеки знае, че през България е много трудно да се мине!

"Притесняват ме Перата и Динко, защото хора като тях, които преживяват личните си емоции и виждания, прекрачват държавността. Те трябва да знаят, че над всичко е държавата, а не една или друга лична реалност".

Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова по Бтв по повод гражданските арести на бежанци.

"Има спад в потокът на бежанци към страната ни. Всички знаят, че през България е много трудно да се мине. Турция към момента не изпълнява задължението си, което е подписала страната ни с Анкара. Очаквам развитие в разговорите и добронамереност от страна на турските ни колеги, с които до сега много добре сме работили. Миграционните процеси имат глобален характер и ние се съгласихме с предложението да започне един дебат на ниво ООН", обясни шефът на МВР.

Що се отнася до атентата в Турция и дали има реална заплаха за страна ти, Бъчварова заяви, че няма пряка заплаха. "Не можем да изключим възможността да се появят такива заплахи. В цяла Европа сигурността е застрашена и ние предприехме мерки за осигуряването й", отсече тя. "Разбирам страховете, те са съвсем естествени и сме създали такава организация в Антитерористичния закон, за да се справим с тях. Искам да уверя всички, че сме водени от желанието да осигурим сигурността на гражданите, а не за други цели и няма да ги допусна", отсече вътрешният министър.

"Колегите, които работят в Слънчев бряг се справят много добре. Това, което показахме там е, че държавата може да въведе ред. Оказа се, че Слънчев бряг е вторият по големина град в страната в летния сезон", заяви Бъчварова. Тя каза, че Божидар Кузманов още се издирва. "Очевидно е, че там са се натрупали проблеми и че органите за контрол не са си свършили работата", категорична е тя.

Що се отнася до битите и грабени възрастни хора по селата, Бъчварова заяви, че се чувства длъжна към всички граждани. "Трябва да се ангажират местната власт, социалните и органите на реда. Голяма част от хората, извършващи подобни престъпления са рецидивисти. Присъствието на полицията не е универсалното лекарство за този огромен социален проблем", смята Румяна Бъчварова.

"Никой в държавата не може да има протекция, когато извършва престъпления, дори и да е депутат. Никой не може да показва неуважение към органите на реда. Нека неговото поведение остане на съвестта му", каза Бъчварова относно депутатът от ДПС Методи Андреев - Бат Сали.

Бъчварова заяви, че Румен Петков й се е обаждал да иска протекции от нея за служител, работещ в МВР, който се е бил провинил, но позвъняванията му са нямали ефект. Петков заяви в телефонно включване в ефира, че той й се е обаждал и е защитавал арестуваните шефове на РПУ-тата в Асеновград и Първомай.

"Тогава й казах на Бъчварова, че си играе с човешки съдби и няма как това да не удари по морала на МВР. Това тежи на съвестта на Вътрешна сигурност и Инспектората", отсече той. "Аз съм се застъпил в случая за истината. Мисля, че съм постъпил правилно, защото тези служители в този момент се нуждаеха от защита", обясни зам.-председателят на АБВ.

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари