Бъчварова заблуждава за парите от ЕС и лагерите за бежанци

0

"Бъчварова категорично заблуждава за парите от ЕС за мигрантите и за лагерите.

От своя страна БСП и Илияна Йотова повдигнаха въпроса заради политическата целесъобразност на момента, а не толкова от грижа за България.
Защо твърдя това ли?

Защото днес БСП изнесе официалното писмо на еврокомисаря Аврамопулос с данните за парите и предназначението им, които опровергават Бъчварова.

Хубаво! Трябва да се знае истината! Но защо не поставиха въпроса още през септември?

А защо тогава?
Ами защото още тогава беше известно, че парите не са 160 млн. и че се дават не за границата, а за лагери за мигранти.

Пояснявам: на 18 септември, когато премиерът Борисов се хвалеше с тези „160 млн.“ за укрепване на границата, в пост за резултатите от срещата на ЕС в Братислава аз посочих, че парите не са толкова, а само 108 млн. (цитат от поста ми тогава „И едни 108 млн. с перспектива до 160 млн. евро спешна финансова помощ за България…“)

И още един цитат пак от поста ми на 18 септември:
„ЕС ще предостави 108 млн € в спешно финансиране за УКРЕПВАНЕ НА ПРИЕМНИЯ КАПАЦИТЕТ НА БЪЛГАРИЯ.“ (гл. букви са мои и са сложени още тогава)
Това е солта – УКРЕПВАНЕТО НА ПРИЕМНИЯ КАПАЦИТЕТ НА БЪЛГАРИЯ!

То включва:
1. разширяване на сегашните и създаване на нови лагери за бежанци и мигранти
2. внедряване на компютърно-информационни системи за тези човешки потоци“

Е, сега фактите от онзи пост се потвърждават най-официално от политическата каста у нас.
Възниква само един въпрос: къде са били те, когато още навремето беше известно за какво се дава тази финансова помощ?

Защо не се обадиха тогава? Допускате ли, че един обикновен журналист като мен е по-информиран от маса партии в парламента ни, с маса евродепутати в Европа и маса родни еврочиновници по квотите за България в апарата на Еврокомисията?

И затова е времето отново да напомня другата информация, която дадох в поста си:

Следователно става дума за 40 000 (ЧЕТИРИДЕСЕТ ХИЛЯДИ!) бежанци и мигранти, които трябва да се уредят у нас.

Безспорно е, че това ще взриви икономиката и социалната система на България, а оттам ще покачи градусите на социалното напрежение. При нашата поголовна бедност, маскирана чрез статистически оптимистични отчети, сумите са неефективни. (един факт например – от 66 000 първокласници над 33 000 техни семейства ще получат соц. помощ от 250 лв.) А дори и да са значително по-големи сумите, ефект няма да има – просто от тези пари ще се окрадат поне половината!
Колкото повече, толкова повече! – крилата фраза на Мечо Пух е лозунгът на родните властови крадци-политици.

Не оспорвам нуждата от тези 160 млн. Когато човешкото цунами придойде, те ще ни бъдат крайно необходими. Но се питам на тази конференция в кой ъгъл се самозапрати България?
Защото Сърбия, която не е член на ЕС, получи предложения за помощ – не само с полицейски, но и с военни части от същата Вишеградска четворка и Австрия и ги прие с благодарност.

Но нашата държава приема с благодарност само ограничения капацитет на Фронтех и 20 офицери от Чехия. Отказахме финансовата помощ на онези „вишеградски държави“ да ни построят граничната ограда (но тогава нямаше линеен метър тел – парче 1,00х2.20 м и колец да се калкулира по безумните 1260 лева), отказахме и воинските им части.

(БЕЛ. ОНЗИ ДЕН ОТНОВО ОТКАЗАХМЕ УНГАРСКИ ЧАСТИ И ОРБАН ГИ ПРАТИ НА БЪЛГАРО-СРЪБСКАТА ГРАНИЦА. А отказалия се от помощта Борисов се радваше на едно тенеке – унгарския орден, с който го наградиха от кумова срама да не е без хич. УНГАРСКИЯ ОРДЕН.

В онзи пост и дискусията по него от септември посочих, че спешно започва изграждането на лагери за нови мигранти.
(цитат):

„Вчера (понеделник) Държавната агенция за бежанците обяви обществена поръчка за избор на независим строителен надзор и оценяване на строителната дейност за разширението на лагера в Харманли. То трябва да бъде завършено до средата на месец декември.

Днес, през декември най-сетне се призна изграждането на нови лагери – центрове според терминологията на вицепремиера Бъчварова. За 40 000 заселвани у нас на първо време още не са си признали. Но рано или късно и това ще стане.
В онзи пост съм обяснил защо отношението към нас е такова. Ще повторя: защото сме съучастници в конспиративното нахлуване на маси необразовани и с примитивен манталитет хора в Европа.
Тези дни това се потвърди най-официално от родните политици.

Григор Лилов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари