Атанас Атанасов: Провалът на ИТН беше, че не потърсиха подкрепа

0
"Управлението на ГЕРБ ни докара до там, че трябва идеологически антиподи да си подаваме ръце, за да решаваме съдбата на България”, уточни съпредседателят на ДБ
"Управлението на ГЕРБ ни докара до там, че трябва идеологически антиподи да си подаваме ръце, за да решаваме съдбата на България”, уточни съпредседателят на ДБ Видео: NOVA

Според него разговорът за трети мандат не е излишен, макар и шансовете да не са големи

„Слави Трифонов какво ни показа с всичко това, което се случва в парламента – или ми давате цялата власт, или отиваме на избори. Да, но народът не ти е дал цялата власт. Имаш 25 % от гласовете на тези, които гласуваха. Трябва да се съобразиш с останалите. В политиката подкрепата се търси, никой не ти е длъжен да дойде и да ти я донесе на тепсия. Това беше провалът на ИТН. Те не потърсиха и не поискаха подкрепа".

Това заяви в студиото на „Здравей, България" по NOVA съпредседател на „Демократична България" Атанас Атанасов.

По думите му не е давал интервюта близо 20 дни заради крехката политическа ситуация. „Въпросът е да се намери работещо решени, защото другото е извиване на ръце. Трябва да внимаваме, ако искаме да отговорим на обществените очаквания. Винаги съм бил твърд привърженик на пропорционалната система и парламентарното управление, защото дават възможност за представяне в парламента на най-широка периферия от избиратели. Другите избирателни системи може с един глас да бъде избрана власт и това създава напрежение”, поясни Атанасов.

И заяви, че е антикомунист по произход и убеждение. „За мен и членовете на моята партията не е леко изобщо да обмисляме вариант за това да правим нещо съвместно с БСП. Управлението на ГЕРБ ни докара до там, че трябва идеологически антиподи да си подаваме ръце, за да решаваме съдбата на България, уточни съпредседателят на ДБ.  

Според него разговорът за трети мандат не е излишен, макар и шансовете да не са големи.

„От нас се иска изобщо да не обсъждаме кандидат-министрите и премиера. Вижте кого предложиха за министър-председател. Пламен Николов даде едно единствено интервю и на другия ден Facebook гръмна и българският фолклор го кръстиха Сламен Николов. По-точно определение на цялата ситуация не мога да намеря”, заключи Атанасов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари