Атанас Атанасов: Има риск от партийна феодализация на министерства

0
Според него Бойко Рашков има качества и през годините е доказал, че е професионалист.
Според него Бойко Рашков има качества и през годините е доказал, че е професионалист. Снимка: БГНЕС / Архив

" Има риск при съставяне на правителство да се получи ситуация на партийна феодализация на отделните министерства"

Това каза ген. Атанас Атанасов от „Демократична България“ пред журналисти след консултации при президента за съставяне на правителство, предаде  Агенция „Фокус“.

Предупредили сме мандатоносителя за това и ще направим необходимото за корекция в коалиционното споразумение, за да има гаранция, че това няма да се случи. Когато министърът по собствена воля и само той може да си определя екипа и той е от една политическа сила, нали си давате сметка какво може да се случи“, запита той.

Ген. Атанасов коментира сектор „Сигурност“ и смяната на шефовете на специалните служби по време на управлението на служебните кабинети.

„Те трябваше да бъдат сменени, защото Борисовото правителство беше кадрувало така сектор „Сигурност“, че да прикрива корупцията и престъпленията. Има риск да се получат напрежения при работата на редовното правителство с тези назначения. Според мен някои от назначенията бяха удачни, но други – не. Тъй като секторът за сигурност по принцип е деполитизиран, политическите сили, които подкрепят мнозинството, би трябвало да имат доверие на ръководителите на звената в сектор „Сигурност“. Очертава се двамата министри: на вътрешните работи и отбраната, които бяха служебни, да останат. Баланс е необходим“, посочи той.

Според него Бойко Рашков има качества и през годините е доказал, че е професионалист.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Братле, намерих лампата на Аладин и помолих духът да ми умножи акъла по три.
- И какво?
- Каза ми, че с нула не се умножавало...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари