Асоциацията на потребителите иска проверка на цените на млякото

0
Изкупната цена на млякото е много ниска, а тази за крайния потребител не спада
Изкупната цена на млякото е много ниска, а тази за крайния потребител не спада Видео: NOVA

Изкупната цена на млякото е много ниска, а тази за крайния потребител не спада

Асоциацията на потребителите иска проверка има ли картел при цените на млякото и млечните продукти. От асоциацията питат как изкупните цени за суровина са ниски, цената на енергийните източници намалява, а намаление в цената за крайния потребител - няма, предава NOVA.

"Изкупната цена на млякото е много ниска - от порядъка на 0,60 стотинки средна изкупна цена, и е една от най-ниските в ЕС, а това, което наблюдаваме ние като крайни потребители на пазара е, че реално цените изобщо не спадат, те продължават в същите темпове. Цените на горивата падат, това също се калкулира към цената на млечните, за самата преработка. Виждайки, че няма понижаване на цените, ние смятаме, че наистина може да има създадени условия за картел", заяви Пейо Майорски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Въпрос ???
    Къде точно падат цените на горивата ???? Друг е въпроса , че се изкупува на жълти стотинки , а се продава на почти 3 лв. за литър . Всички знаем, че има така наречен КАРТЕЛ .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари