Асен Василев: Сценарият с димката Nexo се разпада

1
Г-н Борисов не иска да говори с "Продължаваме промяната", а с БСП, заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната"
Г-н Борисов не иска да говори с "Продължаваме промяната", а с БСП, заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Видео: Novini.bg

Г-н Борисов не иска да говори с "Продължаваме промяната", а с БСП, заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната"

"Ние не смятаме, че комбинация БСП - ГЕРБ - ДПС може да реализира каквито и приоритети в тази държава. Важно е какъв извод ще си направят българските граждани от това, което се чу на срещата." Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев по повод проведената днес лидерска среща в парламента във връзка с третия мандат за съставяне на правителство, предаде репортер на Novini.bg.

"Аз чух заявка за общо управление на ГЕРБ, ДПС и БСП след изборите, което автоматично означава, че това, което видяхме като хартиена коалиция, като коалиция за избор на г-н Рашидов, като коалиция която днес отстреля скоростно шефа на Сметната палата, защото им е неудобен, най-вероятно ако вземе мнозинство след изборите, ще сформира и правителство в следващия парламент и ще върне България назад във времето", заяви Василев.

"Очевидно г-н Борисов не иска да говори с "Продължаваме промяната", а с БСП. Защо са намерили обща тема на разговор, трябва да питате г-н Борисов и г-жа Нинова. С нас му е много трудно да си намери обща тема за разговор, защото ние държим изключително много на съдебната реформа. Очевидно това е голям проблем на ГЕРБ", подчерта съпредседателят на ПП.

В отговор на въпрос той уточни: "Разговор за формиране на кабинет, в който участват ГЕРБ и ДПС, ние няма да участваме".

Попитан за отлагането на временната парламентарна комисия по казуса Nexo, Асен Василев каза: "Има сценарий за очерняне. Отлагането е, защото сценарият за очернянето не се получава. Видяхме, че вчера изслушването в бюджетната комисия показа, че няма нищо нередно в тези дарения – това бяха думите на Сметната палата. След тези си думи днес шефът на Сметната палата беше отстранен. Също така, от медиите научих, Nexo са сключили споразумение и са приключили разследването срещу тях в САЩ. Изглежда, че целият сценарий, свързан с тази поредна "димка" започва да се разпада".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари