Асен Василев: Евтин газ от „Газпром“ – защо не

0
Решението не трябва да е базирано на идеология, а на сигурност и най-ниска цена, уточни той
Решението не трябва да е базирано на идеология, а на сигурност и най-ниска цена, уточни той Снимка: bTV

Решението не трябва да е базирано на идеология, а на сигурност и най-ниска цена, уточни той

Ако „Газпром“ могат да подадат евтин газ, който да сложим в Чирен, и след това да знаем, че ни е гарантирано да си го ползваме – защо не. Това каза съпредседателят на „Продължаваме промяната“ и бивш финансов министър Асен Василев.

„Не мисля, че решението трябва да е базирано на идеология. Трябва да е базирано на това доколко сигурни са доставките и коя е най-ниската цена. В момента виждате, че „Газпром“ не само с България, а с абсолютно всички европейски потребители е нарушил договорите си и въобще не подава газ или не подава в пълен обем“, уточни той, цитиран от bTV 

Бившият финансов министър напомни, че доставки от „Газпром“ може да има и по действащия договор.

По думите му упреците за хаос в енергетиката и липса на газ от страна на служебното правителство и на президентството са неоснователни.

Газ има, цените са вързани с борсовите цени. В момента няма доставчик, който да подава газ на не борсови цени, изключая дългосрочния договор с Азербайджан, който е директно свързан с интерконектора“, заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“.

По думите му правителството на ГЕРБ през 2019 г. е обвързало цената на синьото гориво по договора с „Газпром“ с холандската борса и всяко разкачане от борсата трябва да минава през предоговаряне с външни доставчици.

Василев обяви още, че до вторник или сряда ще стане ясно дали ПП ще се яви самостоятелно на изборите или в коалиция с „Демократична България“. Листите ще бъдат обявени по-късно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    18
    до 15
    НАЛИ ТОВА КАЗВАМ, ЧЕ ВСИЧКИ СА ЕДНАКВИ! В Булгаристан се правят партии, не фирми, защото в партиите има далавера! Всички са от един дол дренки и не стават за нищо! Прочети ме отново, този път внимателно и без емоции. Българинът не е за парламентарна демокрация! Българинът е тъп и е овца! То не бяха царе, пожарникари, кокорчовци и всякакви други видимо тъпи хора, които направихме водачи. Ще завърша с мисъл на Михаил Вешим :" Българският народ е малък, но затова пък е невероятно прост!". Пак няма да гласувам, а искам и трябва! Няма, защото няма за кого! Бъди здрава/здрав!
  • 1
    17
    асен = лъжец
    Чакахме публично да признае, че е американски агент и шпионин, а той пак медийно произвежда лъжи!
  • -1
    16
    до асен фасилеф
    асен фасилеф започна с предизборните лъжи! американски хитрец/лъжец! Обществото видя, че сте изменници на Република България! Някои дори ви посочват за българоубийци, а и са прави! Вие с кирето нямате нищо общо с България! Вие с кирето имате много общо, но със сащ!
  • 0
    15
    До 13
    До 13: Изборът си е ваш! Аз не мога и не трябва да казвам или да посочвам за кого да гласувате! Имах подсказки към вас! Примитивитетът ви го оставям настрана, плод на емоциите ви. С подсказки към вас бях дотук. Не коментирах досега за протестен вот, а за възможност - нов избор! Ако сте реалист - сте направили извод за всяка от текущите парламентарно представени партии, ако сте доволен от тях - гласувайте си пак за някоя от тях. Дано останалата част от сънародниците ми не се подведат пак... Учуден съм как захапаха въдичката и се подведоха по кирил и асен, как нямат критично мислене, как нямат друг поглед върху тях...
  • 0
    14
    До 11
    До 11: Браво, най-после разумен и интересуващ се сънародник/сънародничка, а не пак някой промит/пропит с евроатлантизъм пропагандатор! Нямам никакво съмнение, че сащ е като октопод и с пипалата си задушава целия свят! За съжаление, ако сащ не бяха постъпили с Джулиан Асандж така, както го сториха, сега щяхме да имаме информация какво са правили сащ в усрайна, какво прави след това сащ и как продължава да вреди на човечеството!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари