АПИ: Шофьорът на камиона е заспал от преумора

0
По време на инцидента, магистралата е била почистена
По време на инцидента, магистралата е била почистена Снимка: Нова телевизия

„Още вчера, когато стана инцидентът на магистрала „Хемус”, нашите колеги от Пътна полиция и от поддържащата фирма бяха на място. Според показанията, дадени от шофьора, той е заспал от преумора, след което е загубил управлението над камиона. По време на инцидента, магистралата е била почистена според изискванията ни. В никакъв случай не може да се твърди, че състоянието на пътното платно е причина за този инцидент”, коментира в сутрешния блок на Нова телевизия инж. Георги Златев, директор на Дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура” към АПИ.

Вчера тир с полска регистрация вися с часове от най-високия виадукт на магистрала „Хемус” между първия и втория тунел в посока София - Варна.

Камионът е поднесъл и е пробил мантинелата. Така кабината му надвисва от 120 м височина. Шофьорът бе изваден късно вечерта и транспортиран до Ботевградската болница. Състоянието му е добро.

Как се справя Агенция „Пътна инфраструктура” с почистването на пътищата в страната?

„Въпреки снеговалежите от вчерашния ден, които първоначално се очакваше да бъдат леки, но всъщност в големи части на Северна България, имаме над 30-сантиметрова покривка, заедно със снегонавяванията. Нямаме затворени пътища. Всички са проходими. Изключение прави само прохода Троян-Кърнаре, който бе затворен вчера от 18 часа заради силния снеговалеж и ниската видимост”, коментира инж. Георги Златев, директор на Дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура” към АПИ.

От АПИ твърдят, че следят отблизо работата на снегопочистващата техника.

„Ние сме 24 часа със снегорините. Освен това упражняваме и електронен контрол”, добави инж. Георги Златев, директор на Дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура” към АПИ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари