Апел към родителите в Русе

1
Имаме прекрасни детски градини, ясли и училища и в периферията на града, моля запишете децата си я тях, призова зам.-кметът Енчев
Имаме прекрасни детски градини, ясли и училища и в периферията на града, моля запишете децата си я тях, призова зам.-кметът Енчев Видео: Кис 13

От 22 май започва подаването на заявления за прием в първи клас в Русе.

Кампанията продължава до 30 май, като родителите или настойниците могат да направят това по електронен път или на място в училището.

Близо 1200 деца се обучават в предучилищни групи в община Русе. Наесен те ще тръгнат в първи клас, затова от 22 до 30 май, родителите им трябва да подадат заявления за записване в училище за новата 2020-2021 учебна година.

Правилата за провеждането на приема, както и график на съпътстващите дейности са публикувани на сайта на община Русе. Критериите през новата година остават без промяна, като основният е близостта до училището по постоянен или настоящ адрес на детето. За целта са изготвени карти на училищните райони в Русе, информира Кис 13.

Това, което тревожи най-много общината е намаляването на броя на децата с около 200 на година, заяви заместник-кметът Енчо Енчев. Той се обърна и към родителите с апел - "Имаме прекрасни детски градини, ясли и училища и в периферията на града, моля запишете децата си я тях, вместо да претоварваме тези в централната част".

Припомняме, че родителите или настойниците на деца, подлежащи на прием в първи клас, могат да подадат заявление в определените срокове по електронен път или на място в училището.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари