Училищният звънец ще удари за 184-ти път в Русе

0
На добър час, скъпи ученици!
На добър час, скъпи ученици!

Първият учебен ден е най-вълнуващият ден за българското училище, особено за първокласниците и техните родители

В Русе това се случва за 184-и път. Повече звънецът е звънял единствено в Априловската гимназия.

За първи път в Русе школският звънец е ударил в далечната 1838 година в училище „Христо Ботев“, припомни TVN.

Задача на училището днес е да подготвя за живота личност, която да умее да общува, да търси и открива сама нужните знания, да се справя с проблеми в учебна, професионална и житейска ситуация. Но задача на родителя е да подготви личност, която успешно да се справи с предизвикателствата на днешния учебен процес.

Тази година за първи път училищния праг в Русенско прекрачват малко над 1500 първолаци, с около 100 по-малко от миналата година. Учениците в начален, основен и среден курс в целия регион са малко над 18 500. Добрата новина е, че и тази година няма закрити учебни заведения в областта.

От утре 31 екипа за обхват от областта започват традиционните обиколки по домовете на учениците, които не са записани или не са се явили в училище в първия учебен ден. Идеята е по този начин повече деца да се завърнат в класните стаи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари