217 ученици по-малко ще влязат в клас на 15 септември в Русенска област

0
Първолаците са с 95 по-малко спрямо миналата учебна година
Първолаците са с 95 по-малко спрямо миналата учебна година Снимка: Община Русе / архив

Първолаците са с 95 по-малко спрямо миналата учебна година

Новата учебна година ще започне нормално навсякъде в Русенско, това увери началникът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева областния управител Анатоли Станев. Общият брой на учениците от 1-ви до 12-и клас, които се очаква да влязат в класните стаи в региона, е 18 647, което е с 217 по-малко спрямо предходната година. Намалява и броят на децата, които за първи път ще прекрачат училищния праг. В цялата област първокласниците ще бъдат с 95 по-малко спрямо 2021/2022 учебна година. Утре за първи път училищният звънец ще бие за 1500 деца от региона. Над 79% от тях или 1188 са от община Русе. За сравнение през изминалата учебна година техният брой бе 1225. Припомняме, че училищата в областта са 68. От тях 42 се намират в община Русе, съобщиха от Областна администрация - Русе.

Утре се предвижда областният управител Анатоли Станев да открие учебната година в АЕГ „Гео Милев“. „Днес е специален ден, ден, в който нашите деца прекрачват прага на училището, за да поемат по светлия път на знанието и да се превърнат в следващите строители на съвременна България! Благодаря ви за изключителния професионализъм и воля, с които възпитавате младите и споделяте знанията си с тях! Продължавайте да работите все така отдадено и усърдно всеки ден, час по час за бъдещето на България. Надеждата за по-доброто утре се крепи на вас и вашите възпитаници!“, заявява Станев в писменото си поздравление по случай 15-и септември до всички директори и учители от Русенско. На учениците той пожелава здраве и дръзновение. „Бъдете смели и постигайте мечтите си. Вие можете, вие сте хората, които ще променят страната ни“, казва още той на учениците. Областният управител апелира и към родителите да бъдат до децата си и да ги подкрепят във всяко начинание. „Вярвайте в тях и им давайте кураж. Те заслужават вашата подкрепа“, допълва Станев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Гражданин
    Не може да започне учебната година нормално,докато има такъв шеф на образованието в града.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари