Обсъдиха модела на сътрудничество "училище – родители – ученици" в Русе

0

Събитието се превърна в трансгранично, благодарение на гостите от училище „Смералда Георгиу“ от гр. Търговище, Румъния

Кръгла маса на тема „Мисия три в едно – училище, родители, ученици“ се проведе в Регионалната библиотека „Любен Каравелов“.

Организатори на събитието са Община Русе и ОУ „Олимпи Панов“, а модератор бе Мая Михайлова от Сдружение "Българо-Румънски трансграничен институт по медиация" /БРТИМ/.

Родители и педагози се запознаха с новите моменти от дейността на училището, които се реализират по проект “Интегрирани мерки за социално и образователно включване на уязвими групи на територията на Община Русе”.

Специален музикален поздрав към участниците отправи вокалната група към ОУ „Олимпи Панов“ с ръководител Мария Кочева. Представени бяха дейностите на Доброволческия клуб към училището с ръководител Диана Рачева и на Родителския клуб, който се ръководи от Юлияна Стефанова, съобщиха от Община Русе.

Събитието се превърна в трансгранично, благодарение на гостите от училище „Смералда Георгиу“ от гр. Търговище, Румъния, които представиха опита си при взаимодействието с родителите.

Директорът на ОУ „Олимпи Панов“ Вергилия Грънчарова сподели по какъв начин се прилага моделът на взаимодействие с родителите, както и новите дейности за учениците – часове по религия, съвместни дейности с родители, отбелязване на значими празници, сътрудничество с БЧК, Дневен център „Рализ“, БРТИМ и детски градини в близост до образователната институция - ДГ „Пинокио“ и ДГ „Русалка“.

Модераторът Мая Михайлова представи и резултатите от проучване за нагласите на родителите към образователната интеграция и културното многообразие в образователна среда.

Кръглата маса е част от дейност № 6 на проект BG05М9ОР001-2.056-0007-2014BG05М2ОР001-С01 „Интегрирани мерки за социално и образователно включване на уязвими групи на територията на Община Русе“ с бенефициент – Община Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари