АГ комплексът в Русе е с най-модерната апаратура

6
Възможностите на апарата „Уромик” бяха представени днес от началника на комплекса д-р Георги Хубчев
Възможностите на апарата „Уромик” бяха представени днес от началника на комплекса д-р Георги Хубчев

Най-модерна апаратура за диагностика и лечение на урогинекологични заболявания получи Акушеро-гинекологичният комплекс в Русе.

Възможностите на апарата „Уромик” бяха представени днес от началника на комплекса д-р Георги Хубчев. По думите му с тази техника може най-точно да се постави диагнозата, а не да се определя само въз основа на анамнеза и гинекологични прегледи. Д-р Хубчев каза, че с подобна апаратура работят едва няколко по-големи клиники в страната, но там тя е от по-стар клас. Засега консумативите, които са в размер на 64 лв., се поемат от пациентката. Урогинекологичните операции са безкръвни и на третия ден жената се изписва, предаде Монитор.

Към 900 000 жени в България имат урогинекологични проблеми, а 30 000 жени у нас страдат от напикаване /неспособност да се контролира уринирането/, информира началникът на АГ комплекса.

В Русе урогинекологични операции се правят от 2005 г. и за 10 години са оперирани към 700 жени с такива проблеми. През април м.г. екип начело с д-р Хубчев извърши безкръвна урогинекологична операция на 62-годишна жена с поставяне на изкуствен сфинктер на уретрата, като за първи път в страната се използва нов консуматив – специална биосъвместима лента.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари