Адвокат Емил Милев: Делото "Алабин" ще бъде прекратено по давност

1
Дори подсъдимите да бъдат признати за виновни, няма да носят наказателна отговорност
Дори подсъдимите да бъдат признати за виновни, няма да носят наказателна отговорност Снимка: Надежда Чипева, Капитал

"Присъдата, която постанови СГС по делото "Алабин", ме изненада - по делото имаше доказателства, които сочеха към виновно поведение на подсъдимите."

Това каза адв. Eмил Милев - защитник на семейството на загиналата Петрина Христова - в сутрешния блок на bTV. Той добави, че майката на Петрина се е простила с илюзията, че може да очаква някакво правосъдие от държавата.

Имам над 30 подадени жалби по това дело, каза Милев. Местопроизшествието трябваше да бъде запазено, допълни адвокатът.

Не мога да кажа кога свидетелят по делото Николай Александров казва истината. Веднъж е разпитван от разследващите органи, един път разпитван от съдия във фазата на досъдебното производство, разпитан е в съдебното заседание. Сега съдът трябва да прецени кои показания да кредитира, съдът трябва да приеме дали Александров е излъгал в досъдебната или в съдебната фаза. Той е казал факти, които трудно могат да бъдат опровергани от останалите доказателства по делото. Явно с оправдателната присъда съдът е приел, че Александров е излъгал в досъдебната фаза. За това наказанието е 5 години лишаване от свобода, каза Милев.

Той не е съгласен че е имало изобщо някакъв медиен натиск - каквито и коментари да е имало, те са били след присъдата.

В отговор на въпрос има ли очаквания, че Софийският апелативен съд ще постанови друга присъда Милев каза, че след 3 години делото ще бъде прекратено по давност и дори лицата да бъдат признати за виновни, няма да носят наказателна отговорност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари