8 изкуствени храни, които Китай прави, а ние консумираме

0

1. Кифлички от картон


Уличната храна е сериозен бизнес със значителни доходи за много хора, но дори този вид храна не е безопасна. През 2007 избухна новината, че уличните търговци в Пекин добавят картон в кифличките със свинско. "Продавачите накисват картона в химикали, за да омекне, след което го смесват с мазнините от свинското, разбъркват го и го добавят към кифличките".

2. Месо от плъхове, продавано за свинско


Хиляди хора биват арестувани в Китай, опитвайки се да превозят месо от плъхове с лъжливи етикети през последните няколко години. Разследванията сочат, че месото от плъховете се обработва в крайно окаяни нехигиенични условия и се продава за свинско. От полицията добавят - "Често тези престъпници използват забранени химикали, с които да обработят месото, след което му инжектират вода, за да увеличат теглото му.", пише framar.bg.

3. Изкуствени спагети


50 фабрики в южен Китай произвеждат големи количества спагети, направени от гнили зърна и отровни есенции през 2010 година. Счита се, че тези фабрики печелят по 1.1 милион паунда всеки ден.

4. Орехи, запълнени с цимент


Цените на орехите в Китай значително нарастват през последните години. Търсенето също. За да увеличат печалбите си, китайските търговци откриват празни орехови черупки и ги запълват с хартия и цимент, след което ги залепят с лепило, за да изглеждат цели. Такива фалшиви орехи се продават в Китай и в момента.

5. Меламиново мляко


През 2009 година 53 000 бебета в Китай се разболяват вследствие употребата на замърсено мляко. В млякото е добавен химикалът меламин с цел повишаване съдържанието на протеин в него. Но меламинът е като цианид - отровен за хората, особено за деца и бебета. Според докладите четири бебета умират заради употребата на отровното мляко.

6. Изкуствени яйца


Може да не ви се вярва, но съчетавайки няколко индустриални съставки можете да си направите изкуствени яйца. Няколко китайски компании използват тези трикове, за да създават и продават такива. Жълтъкът на яйцето се прави от желатин, вода и оцветители за храна, а изкуствените черупки от восък.

7. Изкуствено вино


Сред всички изкуствени храни в Китай, виното заема първо място, защото от него се произвеждат тонове. Онези, които не разбират от вино лесно биха се подлъгали от луксозно изглеждащите му етикети, но щом отпиете, ще разберете, че не е нищо по-различно от евтин плодов сок.

8. Замърсено с бактерии светещо свинско


През 2011 година жена купува килограм свинско месо за вечеря, но след това забравя да изхвърли останките. Когато се събужда през нощта да пие вода, тя забелязва син блясък на масата. Изумена, тя разбира, че това е свинското, което е яла на вечеря. Според последвалото проучване, месото съдържа фосфоресцентни бактерии, които са опасни за здравето.

 

Източник: framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари