5 типа служители, които винаги получават повишение

0
5 типа служители, които винаги получават повишение

Вие сте свестен човек, работите съвестно и честно. Вие сте колегата-мечта, но някак си все ви пренебрегват. Дори най-смотаните ви колеги са получили повишение, а на вас един кирлив бонус не са ви дали. Разбира се, обидно ви е, но продължавате да се трудите, защото сте сигурни, че и на вашата улица ще изгрее слънце. Все някога.

Оказва се обаче, че съществуват пет типа работници, които най-често получават повишение и ако не сте един от тях, ще ви трябва много късмет. Данните са събрани и анализирани след различни проучвания. Спокойно можем да кажем, че се наблюдават модели, на които ръководителите повече разчитат и съответно поощряват активно.

1. "Хорският" човек

Клиенти, колеги, шефове - всички харесват този човек. Той или тя има приятен характер, разбира се с другите и е приятна компания. Този тип работник е подходящ за мениджър или тийм лидер, защото неговите качества му помагат да се сработва с всякакви хора.

2. Инициативният

Винаги има поне един човек, който поема инициативата при сложни проекти и някак естествено заема неписаната лидерска позиция. Той знае как да дава инструкции без те да изглеждат като заповеди. Знае и как да дава обратна връзка, за да може всички да са наясно как се справят.

3. Адаптивният

Този тип работник се учи много бързо и успява да се нагоди към всякаква работа и всякакви работни условия. Неговата/нейната интелигентност и интуиция са полезни в сложни ситуации, изискващи намиране на бързи и правилни решения.

4. Решителният

Човек, който е решителен и уверен в това, което прави, чудесно може да се впише на лидерска позиция, стига да му бъде дадена такава възможност. Този тип бързо избира най-подходящата посока и лесно се справя с поставените задачи.

5. Етичният

Без значение каква е ролята и позицията на даден човек в работата му, действията му винаги се водят от личната му етична преценка. Етичният човек няма да прави компромиси с личните си принципи и няма да се стреми да върви напред с цената на всичко.

Източник: DIV.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари