Нещата, които никога не трябва да споделяте на интервю за работа

1
Няма причина да си вадите телефона и да показвате семейни снимки
Няма причина да си вадите телефона и да показвате семейни снимки

Скорошно изследване показва, че колкото по-възрастни ставаме, толкова повече прекаляваме със споделянето на лична информация -- и това може да навреди на кариера ни.

Повечето служителите са наясно, че споделянето в социалните мрежи понякога може да доведе дори и до уволнение - но всеки трябва да е наясно, че трябва да внимава какво говори даже и в разговор с колега.

А споделянето на твърде много информация по време на интервю за работа е голяма грешка. Работодателите са разказали пред CareerBuilder, че един от пет кандидати дават твърде много подробности за себе си - а 17% дори питат лични въпроси HR мениджъра.

Някои от най-странните неща, които кандидатите са споделяли, включват мъж, който се похвалил, че са писали за него във вестника, защото е откраднал пътека за бягане от къщата на старица, пише Money.bg. Друг пък попитал по време на интервюто дали може да се обади на жена си, за да попита дали стартовата заплата е достатъчна. Друга жена пък започнала да разказва как се разделила с приятеля си след 14 години съвместен живот. И въпреки че работодателят все пак е наел от съжаление, я уволнил след седмица, защото натоварвала всички колеги със своите преживявания.

Някои от темите табу включват критика към предишния шеф, както и към работното място, както и скандалите с колеги. Проблемите в интимната връзка също нямат място по време на интервюто - нито пък разказите за децата.

"Да, няма проблем да кажете, че имате две деца и водите техния футболен отбор - това ви представя като родител и човек, който се натоварва с допълнителни отговорности. Но няма причина да си вадите телефона и да показвате семейни снимки", обясняват експерти.

Темите като политика и религия също трябва да бъдат отбягвани - не само на интервюто, но и на работното място по принцип, тъй като това ви представя като човек, който ще повдига проблемни въпроси и ще раздели офиса.

Източник: Money.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари