Как в Русе карат служителите да обичат работата си?

2
Днес отбелязваме Международния ден на шефа
Днес отбелязваме Международния ден на шефа Видео: NOVA

Днес отбелязваме Международния ден на шефа

Началото му е поставено преди повече от 50 години в САЩ, а идеята се разпространила по целия свят. 

В Русе има една фирма, чийто служители обожават работата и шефа си. Именно там преди няколко години за първи път се въвежда 4-дневна работна седмица.

С днешна дата голяма част от шефовете в града гледат да балансират работата и личния живот на служителите си. Дарина Йосифова и семейството ѝ управляват няколко бизнеса. Един от тях е счетоводна къща. По-голяма част от служителите там имат възможност сами да определят работното си време.

За мен е голямо преимущество и се чувствам много спокойна с тази работа. Знам, че ако се наложи, мога да отсъствам и после да си наваксам с работата в удобно за мен време. Не бих се лишила от това спокойствие за някаква друга работа”, споделя служителката Елена Кирилова, предава NOVA.

Но не само това е причината Елена и колегите ѝ да харесват работата и шефа си. „Преди две години ходихме във Франция. На следващата година ходихме на почивка заедно с всички семейства”, разказва Дарина Йосифова.

А тенденцията за гъвкаво работно време, хоум офис и 4-дневна работна седмица обхваща все повече фирми в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    Гражданин
    То не е вожно колко часа и колко дена в седмицата работиш , а какво в действителност си свършил..Съгласен съм ,че има работа с поточни линии,а също така и тежки професии като строителство ,обработка на метали и други.При тях трябва да се намали работното време.Но има и професии и държавни служители ,,които почти нищо не правят а получават високи възнаграждения
  • 3
    3
    Русенец
    А русенци най заобичат работата си, когато напуснат Русе!
  • 18
    2
    В Русе е така.
    Както Шефа ме кара да му работя за 600 лева заплата, така ще го обичам и аз!
  • 8
    1
    Мишо
    Браво! А на друго място от 7 часов работен ден го увеличават на 8 ч.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари