5 симптома, които се проявяват преди инфаркт

0
Инфарктът често се разпознава трудно дори когато вече е настъпил
Инфарктът често се разпознава трудно дори когато вече е настъпил

Инфарктът често се разпознава трудно дори когато вече е настъпил

Особено внимание трябва да се обърне на усещанията, които могат да се появят в ръцете, гърба, шията, челюстта или корема, предава Actualno.com.

Експерти от Харвардското училище по обществено здраве посочиха пет симптома, които могат да предупредят за предстояща атака:

- болка;

- изтръпване;

- шум в ушите;

- аритмии;

- дискомфорт като цяло и безпокойство.

При инфаркт кръвоснабдяването на сърцето внезапно се блокира поради кръвен съсирек. В случая е необходима бърза медицинска намеса, за да се предотврати рискът от необратимо увреждане на сърдечния мускул.

Дискомфортът може също да бъде придружен от задух, внезапно гадене и повръщане, замаяност, умора, студена пот или обратното - усещане за топлина.

Лекарите препоръчват незабавно да потърсите медицинска помощ, ако почувствате поне два от тези симптоми. Това може да предотврати нежелани ефекти или дори смърт. Просто трябва да послушате тялото си и да не се страхувате да се консултирате с лекар.

Професор Стивън Поуис споделя, че колкото по-бързо действате, толкова по-високи са шансовете за пълно възстановяване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари