40 дни от смъртта на Трифон Иванов

0

Около 50 близки и приятели се събраха преди обед на търновските гробища, за да почетат паметта на Трифон Иванов 40 дни след смъртта му, пише 24 часа.

Легендарният защитник си отиде внезапно от масиран инфаркт на 13 февруари. А на поклонението в Търново бе почти целият звезден тим от САЩ 94, футболни шефове от цялата страна и хиляди фенове на футболиста.

Емил Костадинов се прости с бившия си колега от националния отбор и ЦСКА 40 дни след смъртта му. След като не успя да се прибере от чужбина за поклонението заради отменен полет, Костадинов пристигна в Търново за панихидата на Туньо.

Сред събралите се около гроба бяха също шефът на съдиите Петър Петров, Бончо Генчев, който зае поста на Трифон в Зоналния съвет на БФС, зам.-кметът на Велико Търново Снежана Данева, кметът на Павликени Емануил Манолов, близки и приятели.

За тъжното събитие от Германия пристигнаха дъщерите на Туньо - Марина и Галина. Край гроба бяха майка му Маринка, бившата му съпруга Марияна, приятелката му Валя Панова.

Според близки враждата между тях за имотите на починалия футболист е стихнала, след като Валя свалила обявата за продажбата на апартамента му в Търново.

Частна охрана, наета от близките, пазеше да не бъдат притеснявани от журналисти. Заупокойна литургия отслужи игуменът на Преображенския манастир отец Георги. в светата обител бе и опелото на железния защитник в тесен семеен кръг.

"Трифон и приятелката му идваха често при мен. Той обичаше да се уединява в манастира на спокойствие. Казваше, че тук никой не го занимава за нищо. Палеше свещ, разговаряхме на различни теми", разказа игуменът.

След половинчасовата панихида всички се оттеглиха безмълвни. На гроба на Трифон Иванов бе оставено кафе със захар и сметана. Голямо плюшено сърце с надпис:"Обичам те, тате" беше закачено на кръста.

Пресният гроб бе отново затрупан с цветя и недогорели свещи.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари