Млади и стари продължават да се стичат на гроба на Навални

2
Мнозина не са сдържали сълзите си и са се прегръщали едни с други
Мнозина не са сдържали сълзите си и са се прегръщали едни с други Снимка: ЕPA

Мнозина не са сдържали сълзите си и са се прегръщали едни с други

Опечалени поддръжници на руския опозиционен лидер Алексей Навални продължават да се стичат на гроба му, за да му отдадат последна почит, в Борисовското гробище в руската столица Москва, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Полицейското присъствие там все още е значително, но служителите на реда не се намесват, отбелязва агенцията.

Навални почина на 47-годишна възраст. На 16 февруари руската Федерална служба по изпълнения на наказанията обяви смъртта на отявления критик на президента на Русия Владимир Путин в наказателната арктическа колония "Полярен вълк", близо до намиращия се точно на Северния полярен кръг град Салехард, на около 1900 километра североизточно от Москва.

Обстоятелствата около смъртта му остават неизяснени. Навални беше погребан в петък след кратко опело в църквата, посветена на иконата на Божията Майка "Утоли моята печал" в московската община Марино.

На опечалените е позволено да полагат цветя на гроба му, посочва репортер на ДПА, който уточнява, че млади и стари, както и цели семейства с деца са оставяли цветя. Гробът се намира близо до портала на гробищния парк. Мнозина не са сдържали сълзите си и са се прегръщали едни с други.

"Героите не умират. Благодарим ти, Алексей" пише на картон, положен на гроба. Между венците е имало и оставени детски играчки. Над цветята се вижда руски правословен кръст с портрет на усмихнатия Навални, отбелязва ДПА, като допълва, че вчера на гроба отново са били майката на опозиционера Людмила и тъща му Алла Абросимова.

След погребението в петък екипът на Навални подчерта за пореден път, че руските опозиционери, които се намират в изгнание зад граница, ще продължат своята борба срещу корупцията и властовия апарат на президента Владимир Путин.

Наследството на Навални остава живо "докато има милиони хора в Русия и по света, които не са безразлични към случващото се", казаха съратниците на критика на руския държавен глава. "Затова не трябва да се предаваме", добавиха те, като благодариха на онези, които отдават почит на гроба на опозиционера.

Сайтът на неправителствената организация за защита на човешките права ОВД - Инфо съобщи вчера, че 105 души са били задържани в 22 града в страната във връзка със събития в памет на дисидента. Само в град Новосибирск арестуваните са двадесет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    2024
    Ще помним 2024, в която усраинската държава на нацистките бандеровски хохли спира да съществува и колективния запад става свидетел на един от най-големите си провали в опитите за световен тероризъм и започването на война.
  • -2
    1
    Вечна слава!
    Апостол Навални иба мамата на късокракия сатрап путлерчо от бункера! ФАКТ!!! Слава Украiна!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари