2 000 лева глоба за мъж от Глоджево, нарекъл полицаи „терористи“

0
Осъденият е повредил и колата на униформените
Осъденият е повредил и колата на униформените Снимка: Dunavmost

Осъденият е повредил и колата на униформените

Районен съд – Русе призна за виновен 51-годишния Ю. П. за извършените хулигански действия спрямо полицейски служители и му наложи административно наказание глоба в размер на 2000 лв.

Към 09.07.2020г. обвиняемият бил безработен, неосъждан и живеел в гр. Глоджево. Около 23:20 часа свидетелите И. И. и С. С., работещи в РУ Ветово при ОДМВР - Русе, изпълнявали служебните си задължения и с полицейски автомобил „Киа“ минали по улицата, на която живеел Ю. П. Когато последният ги забелязал, започнал да крещи на висок глас към тях, че нямат право да преминават по улицата му. Полицаите спрели автомобила, а обвиняемият се приближил, продължавайки да крещи по техен адрес, наричайки ги „терористи“. След това легнал върху предния капак на полицейския автомобил и му нанесъл удари с ръце, с което го деформирал. Служителите излезли от колата, при което обвиняемият се обърнал към свидетеля И. И. и го нарекъл „копеле“. Полицаите незабавно разпоредили на обвиняемия да преустанови противоправното си поведение. Вместо да стори това, Ю. П. клекнал до автомобила, слагайки главата си на предната му лява гума, с което нанесъл деформации на предната броня. Това наложило служителите да поставят белезници на ръцете на обвиняемия и да го отведат в РУ Ветово, едва след което последният преустановил действията си.

За всичко това Районен съд – Русе наложи на Ю. П. наказание глоба в размер над минималния и под средата на предвиденото, а именно 2000 лева. Като смекчаващи вината обстоятелства са отчетени изказаното съжаление и критичното отношение на обвиняемия към извършеното от него деяние. Според съда, отправените на висок тон обиди към полицейски служители са непристойни действия по своята същност, тъй като са изключително нагли и безсрамни. „В една правова държава, такова поведение е недопустимо към когото и да било, а още повече към полицейски служители, изпълняващи задълженията си във връзка с опазване на обществения ред.“

Решението може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд - гр. Русе.

Съгласно чл. 16 от НПК подсъдимият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Хм...
    Със сигурност има някаква стара вражда или друга предистория, която удобно ни е спестена.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари