300 лева глоба за шофьор без книжка, спипан на ГКПП „Дунав мост“

0
Нарушителят вече е бил осъден за причинена катастрофа на АМ „Тракия“ с двама пострадали
Нарушителят вече е бил осъден за причинена катастрофа на АМ „Тракия“ с двама пострадали Снимка: Dunavmost

Нарушителят вече е бил осъден за причинена катастрофа на АМ „Тракия“ с двама пострадали

Решението на Районен съд – Русе, с което е потвърдено наказателно постановление за налагане на глоба на И. И. за управление на МПС без свидетелство, е оставено в сила от по-горната инстанция и вече е окончателно. Предвиденото в закона наказание за такова нарушение е глоба от 100 до 300 лв.

Административнонаказателното производство е започнало със съставянето на акт против жалбоподателя за това, че на 13.03.2021г., около 00:20 часа, в град Русе, ГКПП „Дунав мост“, трасе – изход, посока Р. Румъния е управлявал „Мерцедес Спринтер“ с прикачено ремарке, след като е бил лишен от това право по съдебен ред. През 2020 г. И. И. е бил осъден на 1 година и 2 месеца условно и лишаване от право да управлява МПС за същия срок за причинена катастрофа на АМ „Тракия“ с двама пострадали.

Въпреки твърденията му, че не той е шофирал, а съпругата му, Районен съд – Русе е кредитирал показанията на двама свидетели, всеки един от които пряко и непосредствено е възприел именно жалбоподателят като лице, което е управлявало автомобила. Според съда, правилно на И. И. е наложено административно наказание глоба в максималния по закон размер. От справката за нарушител е видно, че по отношение на жалбоподателя многократно са прилагани форми на административнонаказателно въздействие, които не са постигнали целта да се превъзпита нарушителя към спазване на установения правен ред, поради което прилагането на необосновано снизхождение към дееца би затвърдило създаденото у последния усещане за безнаказаност.

Административният съд напълно е споделил тези изводи на Районен съд – Русе. Обосновано са били кредитирани показанията на посочените двама свидетели, като последователни, незаинтересовани и непротиворечиви. За неоснователни са били приети всички оплаквания на И. И. и тричленният съдебен състав е счел, че постановеният от Районния съд съдебен акт е валиден, допустим и правилен, поради което следва да бъде оставен в сила.

Решението на Районен съд – Русе, с което е потвърдено наказателно постановление за налагане на глоба в размер на 300 лв. на И. И., вече е в законна сила.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари