250 лева глоба за пиян русенец, обиждал полицаи

0
56-годишният мъж наричал униформените „боклуци“, псувал ги и отправял закани за саморазправа
56-годишният мъж наричал униформените „боклуци“, псувал ги и отправял закани за саморазправа Снимка: Dunavmost

56-годишният мъж наричал униформените „боклуци“, псувал ги и отправял закани за саморазправа

Районен съд – Русе наложи административно наказание глоба в размер на 250 лв. на 56-годишния Ц. П. за извършена непристойна проява, изразена в употреба на псувни и други неприлични изрази на публично място пред повече хора и в оскърбително отношение и държане към органите на властта.

На 30.01.2022 г. в гр.Русе, до кръстовището на ул.“Янтра“ с ул.“Студентска“ нарушителят бил установен от полицейски служители да седи на земята във видимо нетрезво състояние. При опит да установят самоличността му и да проведат разговор с него, Ц. П. започнал да ги обижда като ги наричал „боклуци“, псувал ги и отправял закани за саморазправа. Това наложило да бъде отведен във Второ РУ, където същият продължил с отправянето на обиди, псувни и закани към органите на реда. За допуснатото нарушение на обществения ред срещу него бил съставен и внесен в съда акт за проява на дребно хулиганство.

Районен съд – Русе счете, че Ц. П. е осъществил от обективна и субективна страна състава на административно нарушение дребно хулиганство по смисъла на Указа за борба с дребно хулиганство. При индивидуализация на наказанието, съдът отчете като отежняващи отговорността обстоятелства наличието на повече от една от проявите включени в състава на дребното хулиганство и проявената упоритост в умисъла. Като смекчаващи са отчетени изразеното съжаление и отправеното извинение за извършеното от него деяние, както и влошеното му здравословно състояние. С налагането на наказание глоба в размер на 250 лв. Ц. П. ще има възможност да преосмисли постъпката си, да съобрази поведението си с общоприетите норми за приличие в обществото и спазване на обществения ред и спокойствие, както и ще се въздейства предупредително върху останалите граждани.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване в срок до 24 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Хаха
    Сух режим за вас булгаропитеци! Никаква пиячка никаква ракия никакви експериментални течности!!!
  • 1
    1
    1234
    Малко е глобата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари