52-годишен русенец се призна за виновен в разпространение на наркотици

2
Мъжът влиза в затвора за две години при строг режим
Мъжът влиза в затвора за две години при строг режим

Окръжен съд – Русе одобри споразумение между прокурор от Окръжна прокуратура - Русе и защитника на обвиняемия Б. П., с което последният се призна за виновен в наркоразпространение.

На 12.11.2020 г. в гр.Русе, в условията на продължавано престъпление, на два пъти и в условията на опасен рецидив, Б. П. без надлежно разрешително, издадено по реда на ЗКНВП, придобил чрез покупка от Г. Г. от гр. Варна и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – метамфетамин с нето тегло 24,66 грама на стойност 616.50 лева и хероин с нето тегло 39,0734 грама на стойност 3 516.60 лева, всичко на обща стойност 4 133,10 лв.

Окръжен съдРусе намери, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, а наказателното производство – прекратено. За извършеното престъпление Б. П. прие да му бъде наложено наказание лишаване от свобода за срок от две години при строг режим и глоба в размер на 10 000 лв. Приспаднато е времето, през което е бил в ареста, считано от 12.11.2020 г. до 18.05.2021 г., както и времето, през което е бил с мярка за неотклонение домашен арест от 19.05.2021 г. до одобряване на споразумението.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари