Мъж, родом от Русе, получи условна присъда и 1000 лева глоба за подкуп на полицаи

0
71-годишният Левен пуснал в купето на служебния автомобил сгъната банкнота от 100 лева
71-годишният Левен пуснал в купето на служебния автомобил сгъната банкнота от 100 лева

71-годишният Левен пуснал в купето на служебния автомобил сгъната банкнота от 100 лева

Окръжен съдРазград призна за виновен 71-годишния Левен З. за това, че дал подкуп на двама полицейски служители, за да не му съставят глоба с фиш за извършено от него административно нарушение – неправилно паркиране.

Подсъдимият е с двойно гражданство – българско и турско, роден е в Русе, но е с временен адрес в кубратско село.

По искане на защитата делото бе гледано в условията на съкратено съдебно следствие. Пред съдебния състав подсъдимият признава вината си и всички факти и обстоятелства изложени в обвинителния акт.

Представителят на прокуратурата посочи, че деянието е извършено с пряк умисъл, като подчерта, че е недопустимо и укоримо, човек с толкова богат житейски опит, да извърши такъв аморален акт към правоохранителните органи.

Малко след 19:00 часа на 20.11.2021 г. Левен З. и синът му подали сигнал в РУ на МВР Кубрат, че неизвестни лица се опитали да откраднат паркирания пред дома им автомобил. Синът показал записи от системата за видеонаблюдение на пристигналите на място полицаи, но от тях не се констатирал опит за кражба.

Единият от служителите на реда уведомил сина на Левен, че лекият автомобил е паркиран на тротоара като за нарушението ще бъде наложена глоба по фиш на собственика. Автоконтрольорът изготвил фиша, а собственикът - Левен З. го подписал без възражения. След това обвиняемият започнал да настоява да плати на място. Поискал да скъсат фиша и да плати, но му било обяснено, че се плаща по банков път или в пощенска станция. Тогава Левен пуснал в купето на служебния автомобил сгъната банкнота от 100 лева. Полицейските служители веднага го уведомили, че с това извършва престъпление като случаят бил докладван на дежурния в РУ на МВР Кубрат.

За дадения подкуп Окръжен съдРазград наложи на Левен З. наказание „лишаване от свобода“ за срок от осем месеца с три години изпитателен срок и глоба в размер на 1000 лева.

Съдът потвърди и взетата по отношение на подсъдимия мярка за процесуална принуда „Забрана за напускане пределите на Република България“.

Присъдата може да бъде протестирана или обжалвана пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Реших да се сдобря с жената. Викам си, що не ѝ купя рокля? Лошото е, че се събуди гадината, точно когато я мерех с рулетката.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари