Задържаха двама мъже от Разград за трафик на мигранти

0
Привлечените като обвиняеми за престъплението са на 26 и 21 години и те са шофирали две различни коли, натоварени с мигранти
Привлечените като обвиняеми за престъплението са на 26 и 21 години и те са шофирали две различни коли, натоварени с мигранти

Привлечените като обвиняеми за престъплението са на 26 и 21 години и те са шофирали две различни коли, натоварени с мигранти

За случая съобщава Областната дирекция на МВР в Разград.

На 1 март около 21:30 часа в района на великотърновското село Нацовци полицейски служители спират за проверка лек автомобил „Мерцедес“.

В хода на контролните действия е установено, че в превозното средство се превозват 13 чужди граждани, четирима от които непълнолетни, по първоначални данни афганистанци.

Незаконните мигранти са отведени в РУ – Велико Търново, а водачът на автомобила – 26-годишен от Разград, известен на полицията и осъждан, е задържан.

В хода на разследването е установено, че паралелно с мерцедеса се е движел и лек автомобил „БМВ“, който също превозвал незаконно чужденци, но неговият водач успял да избегне полицейската проверка. Веднага след получаване на информацията на територията на ОДМВР - Разград са организирани постове, в резултат на които в 02:15 часа на 2 март от патрулен екип са спрени и задържани пътуващите в „БМВ“-то двама младежи от Разград на 21 години.

При последвалите съвместни действия на служители от ОДМВРВелико Търново и ОДМВРРазград задържаните са предадени и конвоирани във Велико Търново.

Събраните материали по случая са докладвани в прокуратурата.

Привлечени като обвиняеми за престъпление са 26-годишният водач на „Мерцедес“-а и 21-годишният шофьор на „БМВ“-то, като на по-големия е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари