Задържаха група бежанци край гробище в Монтанско

0
Искали да преминат река Дунав и да влязат в Румъния
Искали да преминат река Дунав и да влязат в Румъния Снимка: БГНЕС / архив

Искали да преминат река Дунав и да влязат в Румъния

Към 8:20 часа вчера полицията получила сигнал, че в гориста местност в района на гробищния парк на село Орсоя в община Лом се движат група хора с раници. При проверка се оказало, че това са чужденци без документи, които се представили за сирийци, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В групата е имало две жени и четири момчета под 18 години, а основната част били млади мъже. Те са разпитани, като са заявили, че искат да преминат река Дунав и да влязат в Румъния. Мигрантите са задържани и предадени на властите за изясняване на статута им.

От полицейската дирекция в Монтана съобщиха, че това е четвъртата група чужденци от арабски произход, които биват залавяни в региона от началото на годината, предаде БТА. При някои от предишните случаи имаше и задържани каналджии, които возели с автомобили мигрантите, а един успя да избяга в гора в прохода Петрохан в Стара планина, след преследване от страна на полицията, като остави микробус, натъпкан с хора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Тия цигани
    Да ги бяха застреляли там!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари