Задължително ли е камионите да влизат в буферния паркинг, за да преминат Дунав мост?

3
Този въпрос поставиха шофьори на камиони и собственици на тир паркинги в Русе
Този въпрос поставиха шофьори на камиони и собственици на тир паркинги в Русе Видео: Русе Медиа

Този въпрос поставиха шофьори на камиони и собственици на тир паркинги в Русе

Шофьори на камиони и собственици на тир паркинги в Русе поставиха въпроса дали е задължително превозните средства да влизат на новия буферен паркинг, за да могат да преминат през ГКПП „Дунав мост“, предава Русе Медиа.

Причината е, че на подхода към терминала за изход към Румъния се извършват проверки от служители на буферния паркинг дали номерът на дадения камион фигурира в системата. Ако го няма, той трябва да се върне обратно към паркинга.

Собственици на тир паркинги, които са по-малки като капацитет, но имат редовни клиенти, се оплакват, че нямат работа заради големия паркинг. Причината е, че шофьорите искат да дойдат при тях, защото са свикнали, но не могат, защото няма да бъдат допуснати после да минат границата. Станимир Андреев казва, че тази нощ е имал само пет камиона, и то влизащи от Румъния към България, докато преди не е било така.

Колегата му Кенан Чауш смята, че не е редно да се изисква всички тирове да минават през буферния паркинг.“Подали сме искане за обяснение защо нещата се случват по този начин към кмета, Гранична полиция, полицията, омбудсмана. Хубаво е да има система, която да обединява всички паркинги, но да не се управлява от буферния паркинг,защото може да се получи така, че като се напълни техният, тогава да пускат към другите. Системата трябва да е вързана към границата и оттам да се разпределя равномерно“, казва Кенан Чауш.

Действително на входа към терминала за излизане от България се извършва проверка дали камионите имат номер, който да показва, че са чакали реда си. Става ясно обаче, че за да вземеш такъв номер, не е задължително да си бил на буферния паркинг. Валери Христов от дружеството „Тир паркинг Русе“, който стопанисва новия паркинг, обясни как работи системата.

„Тук ние не проверяваме абсолютно нищо, ние следим единствено и само да има ред. Изградена е софтуерна система да не се изпреварва опашката, защото не може един да чака 12 часа и да дойде някой след 1 час и да мине. Паркингът не е задължителен за абсолютно никого, той е само по желание – който иска, може да ползва съоръжението. Всеки друг е свободен да чака, където той намери за добре, където той прецени.

Водачът минава при нас, обажда се, дава си регистрационния номер, дава му се номерче, с което да се следи, че му е дошъл редът, и човекът си преминава. Никой не го задължава да чака на паркинг, посочен от нас. Той може да чака, където си иска, дори в двора на къщата.

Номерчето не се заплаща. Заплаща се единствено и само, ако се ползва съоръжението. На тези, които не са на буферния паркинг и нямат пейджъри, ние им се обаждаме засега по телефоните и ги уведомяваме, че им е дошъл редът“, обяснява Валери Христов.

Зам.-кметът на Русе Димитър Недев коментира, че целта на общината чрез паркинга е да няма спрени камиони по пътищата на града и от Мартен към Русе, която е изпълнена. Той е съгласен, че трябва да има обща информационна система за преминаването на моста.

Ние преди две години отправихме покана към всичките собственици на паркинги да се включим в изграждането на такава една единна система. За съжаление никой не откликна. След гласуване на Общинския съвет проведохме процедура за изграждането на буферен паркинг и в самото задание бяхме вписали да има изградена информационна система, обясни Недев. Системата трябва да обхване всички паркинги, но е въпрос на време и разговори между частните юридически лица да се разберат по въпроса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    9
    Ебандуране
    Няма само да шибат само такситата с таван на цените общината щяла да решава на колко да кара на километър при положение че таксиметровия превоз е напълно частен,защо сега да не бръкне в анала на тираджийте да ги точи да видят убаво ли е на таксиметрови бранш щато сме овце затова самооооо ебандуране за транспорта
  • 6
    8
    Потресен
    И откъде накъде частна фирма ще ми дава на мен номерче за излизане от страната, тези за някаква институция ли се взеха или ги посочиха, да дават номерца на техните клиенти, да не е гардеробна на чалга заведение тая граница!!
  • 3
    7
    Некомпетентен
    Мафия, Корупция, Дискриминация и Рекет с помощта на всички държавни органи, не си платил паркинг-мутрата вика смяната на кпп, те -полиция и те почват с актовете
  • 4
    6
    Мнение
    Е нали Ами =Ковачки трябва да печелят нещо. Подарена златна кокошка от служебното правителство на Радев и кмета Милков трябва да носи златни яйца, че на червено - депесарската кочина и трябват пари за изборите
  • 2
    5
    ...
    „Ние преди две години отправихме покана към всичките собственици на паркинги да се включим в изграждането на такава една единна система. За съжаление никой не откликна. След гласуване на Общинския съвет проведохме процедура за изграждането на буферен паркинг и в самото задание бяхме вписали да има изградена информационна система“, тука е ключа от бараката, амапак други са виновните!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари