Буферният паркинг в Русе показа как работи системата за изчакване на камионите

5
Възможно ли е да се манипулира опашката?
Възможно ли е да се манипулира опашката? Видео: Русе Медиа

Възможно ли е да се манипулира опашката?

За първи път буферният паркинг представи официално как работи изградената система за изчакване на товарните камиони преди да преминат през граничния пункт „Дунав мост“ при Русе. Това стана в присъствието на кмета Пенчо Милков, евродепутата Петър Витанов и румънски представители, предава Русе Медиа. Гостите бяха разведени навсякъде и получиха отговор от представител на паркинга на всичките си въпроси.

Във видеото може да видите как функционира контролната зала и видеонаблюдението, както и ще чуете какви са разискваните въпроси по отношение на информационното табло, статусите на камионите, виртуалната опашка от изчакващи и как точно работи създадената система.

Възможно ли е да се манипулира опашката и има ли възможност за пререждане и даване на приоритет според националност на шофьорите - това бяха част от въпросите, които бяха поставени от наши и румънски превозвачи и представители на гостите. Бяха показани как изглеждат устройствата, които се дават на шофьорите на виртуалната опашка. Изненада и приятно впечатление беше наличието на преводачи, с помощта на които се осъществява комуникацията с изчакващите шофьори. Стана ясно, че се поддържат преводачи на румънски и турски език.

Гостите бяха запознати и с един отскоро появил се проблем, създаван от шофьорите на камиони. Както е известно, със заповед на кмета номера от виртуалната опашка взимат и престояващите на други паркинги на територията на общината, за да не се нарушава редът.

Оказва се, че около 200 тира, вземат номер за опашката, но не влизат на нито един от паркингите в района на ГКПП Дунав мост, а търсят варианти за престой по странични улици, отбивки или направо на пътното платно, което се оказва предпоставка за пътни инциденти. Това нарушава указаната с табели забрана за спиране и престой на булевардите, а отделно дава възможност за криминални прояви, свързани с източване на гориво, посегателство върху товари и нежелани мигрантски трансфери.

Кметът Пенчо Милков и представителите на паркингите се обединиха около нуждата от активно съдействие на Пътна полиция и ДАИ, които да проведат насочени проверки и да наложат по-строг контрол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    Дух-ама от Щръклево
    Социалистът дали е ходил в местата около Щръклево, където Комуниста-Дядо е разстрелвал невинни българи? И двамата носят едно име, името Позор.
  • 2
    6
    Реалист
    Ох, дано да не ни превземат в Шенген
  • 12
    5
    фена на Путин
    Позора: Общинари се снимат в паркинг на издирван у нас мафиот. Няма ли нито един тъпак в общината да им каже че се опозорват безобразно.
  • 5
    4
    Свиня Нерез
    С удоволствие бих кастрирал Нереза МИЛФ К ОФФ. Такива МАЛОУМНИ Арабски граждани НЕ бива да се рамножават.
  • 6
    3
    Защо?
    Защо НАПЪ не направи проверка на Оправленеца на градо, с каква собственост е влязал, с каква се е сдобил, след като му приспадне разходите по развода, издръжката, ежедневни разходи, издръжка на втора жена и други? Почти сигурен съм че балансът ще му е отрицателен. Е те затова се рушат улиците, те затова Паркинга не е на русенци, и те затова този е толкова нагъл и прост.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари