Вижте как един кмет ръси захар по главните пътища

0
Детска учителка предложила да се използва силата на захарта, която според древно предание разваля лоши прокоби
Детска учителка предложила да се използва силата на захарта, която според древно предание разваля лоши прокоби Видео: БНТ

Захар по осевите линии срещу катастрофи. Кметът на Нова Загора разпореди да се поръсят със захар главните пътища, за да се “прогони злата поличба”.

До нестандартното решение се стигнало, след като за много кратко време в община Нова Загора са станали два тежки пътни инцидента с четири жертви. Детска учителка предложила да се използва силата на захарта, която според древно предание разваля лоши прокоби заради кристалната си структура.

Николай Грозев, кмет на община Нова Загора: Не беше трудно да помоля домакина на общината да закупи 50 кг захар и заедно с някой от шофьорите да поръсят във всичките посоки на Нова Загора – посока Русе, посока Свиленград, посока Пловдив, София, посока Бургас….Това е един символичен жест…ние искаме специално на територията на нашата община, а и в цяла България да има повече разумни хора, да има по-внимателно шофиране .и наистина да има по-малко почернени след това хора.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари