Покойната Ванга заръчала да спасят български град със захар

1
Николай Грозев разпореди главните пътища да бъдат поръсени, за да се прогони прокоба
Николай Грозев разпореди главните пътища да бъдат поръсени, за да се прогони прокоба

Кметът на Нова Загора реши да пребори катастрофите по пътищата със... захар.

Във връзка със зачестилите катастрофи със смъртни случаи на територията на общината Николай Грозев е разпоредил главните пътища в Новозагорско да бъдат поръсени с 50 кг захар. Само за една седмица около Нова Загора станаха няколко тежки катастрофи. На магистрала „Тракия“ загинаха двама полицаи и други 5 лица бяха ранени.

На околовръстния път в близост до Стара Загора загинаха две млади новозагорчета и трето беше с опасност за живота.

Предприемайки тази инициатива, общинското ръководство се основава на древно предание, според което, ако пътищата се поръсят със захар, това ще прогони злата прокоба.

"Той каза, че отнякъде го е чул, че носи добър късмет, ако се поръсят улиците със захар, и решихме да го направим. В крайна сметка няма нищо лошо да се опита и това, за да няма катастрофи", разкри пред БЛИЦ Веселина Трънова, секретар на общината.

Всъщност Николай Грозев не е първият новатор в областта на спиритизма и прогонването на магиите. През 2006 г. екстрасенската Илияна Велева - Гюкчен решава да премахне магиите в Пазарджик. Тогава местните жители поръсват около 100 кг захар. След този случай врачката се хвали, че щяла да започне работа в НАТО като парапсихолог след влизането на страната ни в ЕС. Спасяването на Пазарджик със захар пък й било заръчано по телефона насън лично от покойната Ванга.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари