Вечерен час за непълнолетните в Ловеч

0
Засилени проверки за носене на маски в търговски обекти и обществения транспорт
Засилени проверки за носене на маски в търговски обекти и обществения транспорт Снимка: iStock/Getty Images

Нови по-строги мерки и препоръки във връзка с предотвратяването и ограничаването на разпространението на коронавирус се въвеждат в община Ловеч от днес /20 октомври/.

Решение за това е било взето на заседание на Общинския оперативен щаб, съобщават от общинската администрация. Причината е повишеният брой на отчетените положителни случаи на заболели и контактни лица.

Мерките включват преустановяване на посещенията в клубовете на инвалида в общината, както и допускането на публика при провеждане на спортни мероприятия в спортната зала в Ловеч. На директорите на училища се препоръчва да въведат аналогични мерки при спортни мероприятия в училищните физкултурни салони.

Засилват се контролните дейности по спазване на противоепидемичните мерки в работните помещения на административната сграда на Община Ловеч - завишаване на сутрешния филтър при допускане на служители до работните им места; системен контрол за носене на маски в сградата; ограничаване достъпа на външни лица, с изключение на центровете за административно обслужване, в които лицата да бъдат допускани само с маска и при спазване на необходимата дистанция.

Община Ловеч ограничава също командироването на служители за участие в обучения и други форуми, освен при особена важност.

Община Ловеч, съвместно с органите на МВР и РЗИ, въвежда засилен контрол по спазване на противоепидемичните мерки в търговските обекти за носене на маски и спазване на дистанция между клиентите. Препоръчва се на собствениците на търговски обекти да въведат вътрешноведомствен контрол за спазване на въведените от здравните органи мерки.

Община Ловеч въвежда също засилен контрол за спазване на разпоредбите на Закона за закрила на детето и за недопускане на деца под 18 години на обществени места след 22.00 часа, без придружител.

От администрацията препоръчват на превозвачите да не допускат в обществения транспорт пътници без маска, да се спазва необходимата дистанция, както и да се извършва дезинфекция на крайните спирки на градския транспорт.

Собствениците на нощни клубове и дискотеки е необходимо да спазват стриктно разпоредбите на държавните здравни органи за заетост на местата не повече от един човек на един кв. м от общия капацитет.

Препоръчва се на ръководствата на народните читалища да преустановят репетиционния процес на певческите групи до края на октомври т.г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари