Д-р Борис Таблов: Непрекъсната промяна на мерките води до недоверие в обществото

0
Докато в България мерките се разхлабват, то в Германия предстои затягане с наближаването на есента
Докато в България мерките се разхлабват, то в Германия предстои затягане с наближаването на есента

Все пак експертите съветват маските да продължат да се носят

"Разхлабването на противоепидемичните мерки у нас показва овладяването на Ковид ситуацията", заяви здравният министър Асен Меджидиев. Въпреки това здравната система е готова за нова вълна - запазени са интензивни легла за всички болници.

Докато в България мерките се разхлабват, то в Германия предстои затягане с наближаването на есента, предава Bulgaria ON AIR

"Случаите намаляват с всеки изминал ден и мерките, които министърът на здравеопазването на Германия иска да предприеме, са превантивни при евентуална подготовка за нова есенна вълна. В Германия хората носят маски на закрито, дори и да не е задължително. Непрекъсната промяна на мерките води до недоверие в обществото, смята д-р Борис Таблов.

По думите му "мерки на парче" са въведени и в Германия, където по-скоро "имат обратен ефект на фона на две години пандемия и силна уморяемост на обществата по темата коронавирус".

Все пак експертите съветват маските да продължат да се носят.

"Маските падат като задължение, но ако някой се притеснява, че може да бъде заразен или самият той да е заразен за останалите от обществото, никой няма да го спре да я носи, дори е препоръчително", смята доц. Любомира Гломб от Центъра по заразни и паразитни болести.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари