Вече може да се пазарува през Instagram

1
Днес платформата за споделяне на снимки обяви нова опция за плащане, която позволява на потребителите да купуват продукти и да управляват поръчки директно в приложението
Днес платформата за споделяне на снимки обяви нова опция за плащане, която позволява на потребителите да купуват продукти и да управляват поръчки директно в приложението

Вече можете да си купите кожено яке, което сте намерили при сърфиране в Instagram, и то от самото приложение.

Днес платформата за споделяне на снимки обяви нова опция за плащане, която позволява на потребителите да купуват продукти и да управляват поръчки директно в приложението.

Първоначално функцията ще бъде достъпна за хората в САЩ за 20 марки, включително H&M, Kylie Cosmetics, Nike, Warby Parker и Zara. През следващите месеци ще бъдат добавени още марки, съобщиха от компанията.

Платформата Instagram, която е собственост на Facebook, постоянно добавя инструменти, за да направи пазаруването по-лесно. Марките вече можеха да добавят маркери за пазаруване в някои снимки, така че потребителите да могат да виждат подробности за продукта, като цена, и след това да кликнат върху уебсайта на марката, за да закупят продукта. 

Над 130 милиона души докосват, за да видят тези етикети с продукти на търговски места всеки месец, в сравнение с 90 милиона души миналия септември, според Instagram.

Потребителите на Instagram ще могат да докоснат маркер за пазаруване, за да видят повече подробности, и ще се появи опцията "Checkout on Instagram". След това потребителите въвеждат информация, като начин на плащане, адрес за доставка, информация за плащане и имейл. Instagram ще запази информацията за плащане, така че не е необходимо да се въвежда отново всеки път, когато някой иска да купи нещо ново.

Instagram ще има "такса за продажба", за да подпомогне финансирането на функцията и компенсирането на  разходи, като обработка на плащания. Компанията заяви, че плащанията ще бъдат защитени и обработени в партньорство с PayPal.

В блога си компанията намеква, че предстоят още нови неща в сферата на пазаруването: „Checkout е само част от дългосрочната ни инвестиция в пазаруването. Ще се радваме да представим още повече начини хората да се насладят на пазаруването в Instagram тази година".

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари